L’extint Llobregat Centre es transformarà en un ‘eix verd’ i nova vivenda

L’ajuntament i el propietari majoritari, un fons immobiliari, acorden impulsar una modificació del Pla General Metropolità.

L’extint Llobregat Centre es transformarà en un ‘eix verd’ i nova vivenda
1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Ha hagut de passat un any i mig des del tancament del centre comercial Llobregat Centre, a Cornellà de Llobregat, perquè es comenci a aclarir el futur d’un enclavament urbanístic privilegiat, de 35.000 metres quadrats. Després d’uns mesos de tenses negociacions entre els propietaris minoritaris i el majoritari, el fons d’inversió immobiliària Comercial Inversora Cornellà Sur SL (CICS), que am la compra de locals comercials ja té gairebé la totalitat de la propietat privada del centre, ha acordat amb l’Ajuntament de Cornellà impulsar la transformació del sector.

Notícies relacionades

El desenvolupament urbanístic es caracteritzarà per la creació d’una zona central de zones verdes així com de nova vivenda (uns 120 pisos), i en la seva promoció immobiliària el consistori ha condicionat a incloure un mínim del 40% de vivenda protegida. Al seu torn, la nova zona passarà d’uns 9.000 m2 de zona verda a uns 18.000, el doble, i en aquesta es destinaran equipaments a lloguer social i una última zona a una residència d’estudiants.

El contingut específic de l’acord aconseguit, al qual ha donat llum verda el ple de Cornellà de manera unànime (amb el vot favorable del PSC, ERC, els Comuns, el PP i Vox), és la voluntat de CICS i el consistori per iniciar una modificació del Pla General Metropolità, a l’àrea coneguda com a Can Trabal, per començar el procediment administratiu que culminaria amb la requalificació urbanística de la zona i el seu posterior desenvolupament. El termini fins a l’aprovació definitiva pot allargar-se fins a quatre anys.