APARTUR

Marian Muro, nova directora general de la patronal dels pisos turístics

Marian Muro, nova directora general de la patronal dels pisos turístics
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El recent anunci de l’alcalde Collboni que extingirà les 10.000 llicències de pisos turístics a Barcelona el 2028 ha provocat escepticisme en el sector per les esquerdes legals del pla, però, sens dubte, l’ha posat en posició d’alerta. El que per a molts és un cop d’efecte polític, a la pràctica posa sota la lupa més que mai el paper dels apartaments de lloguer per dies a la ciutat i la seva influència en la crisi de vivenda que viu la capital catalana.

Així que, en aquest context agitat, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) va nomenar ahir l’exdirectora de Turisme de Barcelona Marian Muro com a nova directora general de la patronal. Afirmen que l’objectiu és "potenciar, enfortir i impulsar el sector de vivendes d’ús turístic a la ciutat".

Notícies relacionades

L’experta en turisme, que abans havia sigut directora de Turisme de la Generalitat (2011-2016), ja assessorava Federatur (la patronal mare que inclou tot el territori català) al respecte. Ho feia des que el Govern va aprovar fa uns mesos el decret que acabava amb les llicències turístiques perpètues i permetia a cada municipi establir la seva quota i atorgar-los o no les noves llicències urbanístiques exigibles. Just el pas que ara enfila l’Ajuntament de Barcelona.

Apartur l’ha fitxat, per a un càrrec del qual no disposaven fins ara, pel seu "ampli coneixement" del funcionament de les institucions i de l’entorn empresarial" turístic.

Temes:

Turisme