Bancs i jardineres

La Diagonal entre Girona i Sant Joan serà per als veïns

L’ajuntament acorda que aquests 1.200 metres de terra de ningú, creats per les obres del tramvia, es destinin a ús comunitari

La Diagonal entre Girona i Sant Joan serà per als veïns
1
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit una mena de compromís amb els veïns de la Dreta de l’Eixample i de la Sagrada Família perquè aquests 1.200 metres quadrats de terra de ningú que han creat les obres del tramvia a la Diagonal, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Girona, es destinin a usos comunitaris i sota cap concepte es confirmin els temors d’alguns residents, en alerta per si es pretenia fer servir aquesta calçada sense trànsit per a un improvisat aparcament d’autocars turístics. Serà ben al contrari.

Notícies relacionades

La prolongació de la xarxa del Trambesòs des de Glòries fins al passeig de Sant Joan ha creat, fins que no es connecti amb el Trambaix, una raresa, ni més ni menys que tot un tram de la Diagonal sense cap mena de trànsit. És un cul-de-sac al qual durant la festa major de la Dreta de l’Eixample ja es va donar un primer ús. S’hi van instal·lar part de les parades d’alimentació i artesania de la Fira Modernista. Aquest és el model a seguir, activitats vinculades al barri. Per ara, l’ajuntament té previst instal·lar-hi bancs i jardineres.

La iniciativa, en qualsevol cas, forma part d’un pla molt més gran amb què l’ajuntament preveu donar una empenta comercial a tot el tram de la Diagonal que durant els últims anys s’ha vist afectat per les obres del tramvia, o sigui, entre Glòries i el carrer de Girona. L’aspecte del lloc és el d’un caramel des del punt de vista comercial, però les persianes tancades són abundants. Per contrarestar aquesta situació l’ajuntament hi destinarà 240.000 euros d’aquí al 2026.