«Error humà»

Louis Vuitton paga 3.552 euros pels danys del parc Güell

 La marca de moda va abonar a l’Ajuntament de Barcelona la reparació dels desperfectes causats per la desfilada i va compensar les entrades que no es van vendre.

Louis Vuitton paga 3.552 euros pels danys del parc Güell
2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un contratemps durant el muntatge previ a la desfilada de Louis Vuitton del 23 de maig a Barcelona va causar desperfectes en un tram d’escales tallades en pedra del parc Güell, que es va tancar durant unes hores per la desfilada de moda. L’incident va tenir eco a les xarxes socials i va avivar la convocatòria d’una manifestació que va recórrer els carrers blindats entorn del parc mentre es presentava l’última col·lecció del patrocinador de la Copa Amèrica de vela, que es disputa a la ciutat entre l’agost i l’octubre vinent. La luxosa marca francesa ha hagut d’abonar una factura pels arranjaments al recinte declarat Patrimoni de la Humanitat, obligats després del contratemps.

"El cost de la reparació, que ha sigut de 3.552 euros, ha sigut cobert per Louis Vuitton", detalla la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, en una resposta a una bateria de preguntes de Barcelona en Comú, avançada per L’Independent de Gràcia. La mateixa resposta assenyala que el tram afectat "va ser reparat per una empresa especialista en restauracions".

"El mur va quedar restablert al cap de 48 hores" d’haver patit alguns danys, afegeix Bonet. L’accident es va produir a la paret de tancament perimetral de l’escala dreta de la plaça Natura, durant la matinada del 13 de maig, al començament dels preparatius que van precedir la desfilada. Com ja va apuntar el govern de l’alcalde Jaume Collboni en el seu moment, la tinenta d’alcaldia atribueix el fet a un "error humà".

En una de les respostes per escrit al grup de BComú al districte de Gràcia, l’executiu local explica que la comissió de govern de l’ajuntament va aprovar el 16 de maig un "protocol de col·laboració amb Louis Vuitton Iberia". Segons la rèplica, l’acord entre les dues parts contempla "posar en marxa iniciatives de col·laboració i suport mutu, basades en la celebració de diferents activitats a la ciutat de Barcelona".

El mateix document també manifesta que el consistori barceloní i l’empresa tenen "la intenció d’emprendre accions de suport a projectes que contribueixin a impulsar l’economia de la ciutat i la seva projecció internacional, mitjançant la promoció i el realçament dels atractius de Barcelona". A falta de més precisió, afegeix que "s’està treballant per concretar la col·laboració de Louis Vuitton en diferents iniciatives relacionades amb el sector de la moda i el disseny a Barcelona, així com la contribució de la firma a millorar les instal·lacions educatives de l’entorn del parc Güell".

Notícies relacionades

Condicions de cessió

Per ara, no s’ha revelat què va pagar Louis Vuitton a canvi de disposar d’un dels principals atractius de la capital com a escenari. L’esdeveniment va canviar certes rutines a veïns i famílies dels centres educatius de l’entorn, si bé l’ajuntament assenyala que "no van tenir afectació de tancament en cap dels dies" d’ocupació. Pel que fa al contracte de cessió, el consistori indica en les seves respostes que és un acord entre l’empresa municipal BSM i la companyia francesa "subjecte a una clàusula de confidencialitat".