BARCELONEJANT

El sopar dels1.700 convidats

Un multitudinari sopar al Palau Sant Jordi demostra que el president de la Pimec, Antoni Cañete, i la seva junta directiva són respectats per empresaris, institucions i polítics.

El sopar dels1.700 convidats

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Si algú tenia cap dubte sobre el poder de convocatòria d’Antoni Cañete dilluns passat va quedar totalment dissipat. El multitudinari sopar celebrat al Palau Sant Jordi demostra que el president de la Pimec i la seva junta directiva són respectats per empresaris, institucions i polítics. 1.700 comensals, repartits en 141 taules, a més de la presidencial amb 34 personalitats, és una prova de poder. Només se’n va absentar el president Pedro Sánchez per raons sabudes, i Xavier Trias per un compromís previ. Per cert, Trias deixarà de manaera definitiva l’ajuntament i la seva carrera política a finals del mes de juliol.

Hi havia el president en funcions, Pere Aragonès; l’alcalde Jaume Collboni; el ministre Jordi Hereu; el president del Cercle, Jaume Guardiola; el de la Fira, Pau Relat; el de la Cambra, Josep Santacreu; el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, i el president de Banc Sabadell, Josep Oliu. I també Josep Rull, a qui la gent encara no li veu cara de president del Parlament i això el relega a un segon pla. En una de les taules adjacents hi vam veure Oriol Junqueras, de qui encara no se sap bé si es queda o se’n va... Junqueras es va acostar sense dissimulació a la taula d’autoritats buscant la seva dosi de protagonisme. Va ser escàs si el comparem amb el d’Aragonès. Al contrari de Junqueras, molts empresaris es van aproximar al president per agrair-li la seva tasca durant aquests últims anys.

Va tenir reconeixements, tot i que en petit comitè, Jordi Pujol, que va demostrar estar en plena forma amb 94 anys. Aurora Catà va compartir taula i conversa amb l’expresident José Montilla a la mateixa taula que el vicepresident del Sabadell, Pedro Fontana, i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Per cert, va semblar sincera l’abraçada entre Albiol (PP) i Rull (Junts) quan van descobrir que estaven asseguts esquena amb esquena. També va passar desapercebuda Anna Papallona: així es fa dir a Instagram l’empresària Anna Navarro, que Puigdemont va fitxar com el seu número dos. Ben al contrari que Albert Batet o Victòria Alsina, l’actual regidora de Trias, que sembla desaprofitada en l’oposició de l’ajuntament. Si el partit la deixés fer, es tracta una d’aquestes noves polítiques preparades i amb futur. Alsina va compartir confidències amb la notària Camino Quiroga i taula amb Mike Blackman, el director general d’ISE, la fira audiovisual més important d’Europa; amb el líder del PP a Barcelona, Dani Sirera, i amb Joan Ridao.

Vam veure el secretari general d’UGT i de Comissions, el regidor Albert Batlle i el conseller Roger Torrent. Doncs això, una magnífica organització i un excel·lent càtering de l’empresa de Sant Pol de Mar Sauleda, que no ho va tenir fàcil. Va ser sentit i impecable el discurs d’Antoni Cañete en un acte que va convertir la celebració dels 50 anys de la Pimec en el sopar de l’any. Un gran èxit.

Bayona, Gasol i Gabilondo

Notícies relacionades

Espectacular trio de premiats per l’associació Sport Cultura Barcelona (SCBCN), que va crear Juan Antonio Samaranch i que en l’actualitat presideix el president del RACC, Josep Mateu. L’acte es va celebrar a la seu de l’editorial RBA, que presideix l’entranyable i generós Ricardo Rodrigo. No hi va poder assistir per temes professionals Toni Bou , el quart premiat, però la presència de Bayona, Gasol i Gabilondo va elevar el nivell de la dissetena edició d’aquests guardons. Quan parla Gabilondo és com tancar els ulls i escoltar la ràdio, però el millor és que cada una de les seves paraules té sentit. Gabilondo va ser optimista amb el futur del periodisme, però va advertir a l’audiència de la crítica situació financera de moltes empreses d’aquest sector. Per cert, no descarteu algun cameo de Gasol en la pròxima pel·lícula de Bayona...

A l’acte hi van assistir representants de la societat civil com el president del Club Natació Barcelona (CNB), Bernat Antràs; el del Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB), Jordi Puig; el regidor d’Esports, David Escudé; l’acabat d’estrenar president de Barcelona Global, Ramón Agenjo, i Laura Pi, la propietària del Catering Le Chef, que van ser els responsables d’aquest sopar tan fantàstic. Com sempre, l’elegant i eficient secretària general de SCBCN, Rocío de Aguilera, ho tenia tot controlat i l’acte va resultar brillant.