Vivenda milionària, però amb llicència

Té jacuzzi, barbacoa, ‘chill out’ i una cúpula amb vistes de 360 graus de tota la ciutat

Un àtic per a 20 persones en venda per 5,2 milions és, en aquests moments, la casa més cara de la capital catalana.

Vivenda milionària, però amb llicència
2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Vendre pisos amb llicència turística és una pràctica habitual i molt lucrativa perquè el permís per exercir el lloguer per dies comporta una cotització més alta de les vivendes que el posseeixen. I tot i que el recent anunci de l’Ajuntament de Barcelona que extingirà el 2028 les 10.000 vivendes d’ús turístic de la ciutat farà caure en picat aquesta sobretaxació, els portals immobiliaris encara exhibeixen un centenar d’anuncis d’aquesta mena. Un d’ells destaca clarament tant pel preu com per les característiques: 5,2 milions d’euros per 332 metres quadrats més 200 de terrassa per un àtic a la Diagonal on poden allotjar-se 20 turistes.

És la vivenda amb llicència turística més cara del mercat en aquests moments, i sens dubte una de les més elitistes del sector a Barcelona. Dues immobiliàries l’anuncien a Idealista i en destaquen les seves prestacions úniques. Es tracta d’un immoble amb diverses terrasses a la planta principal i una gran terrassa solàrium amb piscina al terrat. Les vistes panoràmiques sobre la ciutat són extraordinàries.

"Al ser una vivenda cantonera i totalment exterior, disposa d’una il·luminació natural excel·lent en totes les habitacions", diu un dels anuncis. Amb piscina de jacuzzi, barbacoa i chill out inclosos. El menjador d’aquest edèn turístic (presumible per a grans famílies o grups d’amics que viatgen amb molt pressupost) dona a una terrassa semicircular i a una altra de 45 metres quadrats, mentre que algunes suites també tenen terrassa pròpia, destaquen. Fins i tot amb "meravelloses vistes a la Sagrada Família". Com a guinda, l’àtic es corona amb una torreta-cúpula amb vistes de 360 graus de Barcelona.

Notícies relacionades

No està acabat de reformar però sí molt ben conservat, presumeixen, i detallen que la llicència turística li permet allotjar 20 persones, tot i que no especifica els potencials preus de lloguer turístic.

A Barcelona, els portals immobiliaris ofereixen actualment gairebé un centenar de pisos en venda amb llicència turística, que normalment cotitzen de 50.000 a 200.000 euros per sobre dels preus d’una vivenda residencial a la venda, segons la seva mida i capacitat d’allotjament. No obstant, la decisió de l’alcalde Collboni d’erradicar les llicències el 2028 per pal·liar la crisi de la vivenda a la ciutat devaluarà la seva cotització, ja que deixarà de ser un negoci perpetu. I ja ha frenat les operacions de compravenda. Molts propietaris consideren que és millor explotar-los fins al final.