BARCELONEJANT

Els nous Tours Increïbles

Els nous Tours Increïbles
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquí soltes més adrenalina en 20minuts que en una nit de festa amb Froilà. En aquest nou tour per Barcelona es recomana roba còmoda per si cal sortir fugint d’un velocirraptor. Alguna cosa s’intueix tot just arribar a la porta: rep els turistes urbans un T-Rex llegint EL PERIÓDICO. Comences de passeig per una selva tropical amb dinosaures, agafes alè prenent un vi en unes catacumbes amb Indiana Jones i acabes de pica-pica al jardí secret d’Alícia.

Els nous Tours Increïbles /

Aquest és el primer Tour Increïble que organitza EL PERIÓDICO. Rutes urbanes amb efecte wow. Un experiment boig que se li va acudir a una servidora a l’assumir que la seva agenda sembla sortida d’Expedient X. "¿Per què no posar en comú sobre un mapa –vaig pensar– tota la gent increïble que conec?". Aquesta és la idea: descobrir als lectors cara a cara els llocs insòlits que s’amaguen a Barcelona barri per barri.

Comencem per l’Eixample. Això és Golden Pop (Girona, 7). A peu de carrer sembla un petit cine. Dins s’amaga una selva tropical digna de Jurassic Park. El seu escape room Jurásico, de fet, acaba de guanyar el premi a la millor ambientació i la tercera millor experiència dels Escape Room Awards. Van tardar un any a muntar la sala. "Volíem que fos una experiència sensorial", recorda un dels socis, Albert Soler. Ara tenen tres mesos de llista d’espera.

Van adaptar la seva sessió d’escape (dues hores) al format tour (30minuts). Ruta turística entre rugits, reptes, algun ensurt amb empentes. Et pessigaries si no estiguessis ocupat a salvar la teva vida. Plantes de 4 metres, calor enganxosa, plovisqueig intermitent. En res queden les suors de Parc Juràssic. Aquest bosc tropical indoor de 400 metres quadrats també té canvis climàtics i so envoltant 360º. Són plantes reals, sí. Immenses. Amb un sistema d’il·luminació –detalla l’Albert– que recrea la llum solar 10 hores al dia.

Els turistes juràssics que van sobreviure als dinosaures es van guanyar un vi en unes catacumbes després de perdre’s per passadissos amb calaveres i resoldre algun enigma. És un altre dels vistosos escape rooms de Golden Pop. Les ampolles de vi, cortesia de Di-Ví (Muntaner, 92), van acabar apareixent, encara rai, d’un amagatall secret del sostre. En total, són 1.200 metres quadrats de racons polsosos que semblen trets d’una pel·li d’Indiana Jones. I, sí, l’Indi també es va unir a les copes. Dues hores de Tour Increïble. I encara queda per descobrir el jardí secret d’Alícia.

És un secret a crits a Barcelona: Alice Secret Garden. El jardí secret d’Alícia –la del país de les meravelles– també s’amaga a l’Eixample (Pau Claris, 90). Ara mateix és el place to be. Terraceig idíl·lic amb bolet de conte inclòs. La troupe juràssica va acabar aquí picotejant de canyes. "M’hi hauria quedat a viure", confessen els lectors del tour. "És com un oasi dins de la ciutat". Fan brunch, copes còctels, fins i tot vintage market, música en directe i tarot, detalla Freddy Baldes, amo i amfitrió de somriure perenne. Que t’ensenyi fotos de com estava el jardí quan ell el va trobar.

"Va ser una experiència divertida –resumeix el Juan, un lector reconvertit en turista juràssic–, des que ens va rebre la dinosàurea". Volia ser un gag periodístic de benvinguda: qui estava sota el T-Rex inflable realment sap de dinosaures. Era la periodista científica d’EL PERIÓDICO, Valentina Raffio.

La convocatòria del primer tour es va fer a través de la newsletter Barcelona Increïble: invitació GRATIS per als lectors que responguessin més ràpid. Sembla que van quedar contents. "Els espais són increïbles", respon la Beni. "Ha sigut un plaer compartir i viure l’experiència", assent el César. "El que més m’ha agradat, tot i que quedi molt pilota –guanya punts el David– va ser conèixer la persona que cada setmana ens descobreix llocs i experiències noves". Tots esperen –somriuen– poder ser repetidors en futurs tours.

"Una experiència salvatge"

Notícies relacionades

"Vaig anar al tour d’EL PERIÓDICO, gairebé em devora un dinosaure, vaig haver de ser rescatat en unes catacumbes i vaig acabar mig borratxo a la selva. Repetiré". La ressenya que sona a El Mundo Today és d’una de les ments pensants del famós diari satíric, Javi Ramos. A part de lectors, van posar a prova aquest primer tour increïble alguns aventurers vip: Javi Ramos, l’escriptor Miqui Otero, el guru gastro Òscar Broc, l’artista urbà Joan Juncosa i els influencers @sarapostcard i Iván Gálvez (@elviajedeivan). "Després d’un Tour Increïble –escriu Miqui Otero– ja no tornes a mirar a la teva ciutat igual".

Hi va haver sortejos increïbles, és clar. Més destinacions insòlites amb què continuar de tour per Barcelona. Des d’una sessió clandestina al Bobby’s Free (Pau Claris, 85, cocteleria secreta a la qual s’entra amb contrasenya a través d’una barberia dels anys 20) fins a una hora de llançament de destrals a Barcelona Axe Throwing (Trafalgar, 8) o una visita al Museu Alien (Juan de Garay, 31), la impactant nau espacial del col·leccionista Luis Nostromo. Es van repartir entrades per a un altre dels escape rooms de Golden Pop, La fortuna de los Addams, i per a l’estrena d’El Gran Bingo Musical (el 24 de juliol, al Teatre Victòria). Ho organitza Horror Box, que a part de cantar bé, són uns mags de la por. Sempre guanyen el premi al millor parc temàtic de terror d’Europa: Horrorland. Van acabar circulant per les taules minimanetes de La Llama Store, l’epicentre de l’humor (Villarroel, 34), i fins i tot regalets de sirena. Sí, també hi ha una botiga de sirenes a Barcelona: Mermaiding House (Corders, 13).