Xavier Trias diu que deixa l’ajuntament perquè no vol "ser Biden"

Xavier Trias

Xavier Trias / TONI ALBIR / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’històric dirigent nacionalista Xavier Trias rebutja "ser com Biden", de manera que abandonarà a final de mes la primera línia política i l’Ajuntament de Barcelona per no ser "un tap" i que "hi hagi gent de Junts que agafi el relleu" i col·labori perquè la seva formació sigui "gran i potent".

"Ho deixo. ¿Per què ho deixo? Perquè no té sentit estar en l’oposició tres anys quan no em tornaré a presentar", sosté en una entrevista amb Efe qui va ser alcalde de Barcelona entre 2011 i 2015.

Xavier Trias i Vidal de Llobatera (Barcelona, 1946) ja havia deixat la primera línia política quan el seu partit li va demanar el 2023 que tornés a ser cartell electoral a Barcelona, eleccions que va guanyar davant Jaume Collboni, que va ser qui finalment va acabar amb la vara d’alcalde pel suport dels Comuns i el PP.

Saber retirar-se

Un any després de guanyar per segona vegada unes municipals a Barcelona, el president del grup TriasxBarcelona-Junts argumenta: "En aquest moment ja no ajudo els meus. Necessiten jugar sols, fer la seva vida, marcar el seu perfil polític".

Notícies relacionades

"No vull ser Biden, que, amb tot el respecte, avui em fa una mica de pena. Me’n vull anar relativament bé. Com a mínim mentalment", reconeix Trias. I afegeix: "Crec que abans que et facin fora és molt millor decidir que ja n’hi ha prou. He fet tot el que s’havia de fer, i ara ho han de fer els altres". Segons el cap de l’oposició municipal a Barcelona, el seu grup no necessita "una persona d’ornament" perquè aquesta feina "l’ha de fer una persona que opti a ser alcalde i hagi de promocionar-se".

"Deixaré el grup organitzat, però això no és hereditari", explica Trias, que deixarà Jordi Martí com a president interí de grup. Així mateix, creu que Junts ha de decidir "el millor candidat" per guanyar l’alcaldia el 2027.