La restauració de Barcelona denuncia 100 fleques amb degustació més

La restauració de Barcelona denuncia 100 fleques amb degustació més

365

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La croada que des de fa uns quants anys manté el Gremi de Restauració de Barcelona contra les fleques amb degustació que incompleixen la normativa s’ha agreujat aquesta setmana amb una triple denúncia contra un centenar de negocis on han trobat irregularitats. Els restauradors carreguen també contra "el desinterès" per part de l’Administració per no intervenir en l’assumpte i les poques inspeccions que pateixen aquests negocis, acusen, que permeten als seus operadors pagar sous més baixos aplicant "tramposament" el conveni col·lectiu dels forns.

Notícies relacionades

Farts del que consideren una competència deslleial, els responsables del Gremi de Restauració han fet una nova revisió de la situació a Barcelona, per sumar cent casos més que, segons ells, vulneren diferents normes. Per això, la denúncia és triple, com va explicar ahir el director general de la patronal, Roger Pallarols. El nou front inclou l’incompliment de l’ordenança municipal, una segona denúncia tributària per irregularitats en matèria d’IVA i una més per la "inaplicació del conveni col·lectiu de la restauració". Amb aquest nou ventall d’exemples, el col·lectiu ja ha denunciat un 30% de les fleques amb degustació de la ciutat, segons els seus càlculs. Dit d’una altra manera, mantenen que gairebé un terç de l’oferta de la ciutat –que l’ajuntament va xifrar en 579 locals el març passat– són incomplidors.

Pallarols va assenyalar que els establiments no respecten l’article 39 de l’ordenança d’establiments i centres de comerç alimentari, per la qual cosa han tornat a denunciar aquesta situació a l’Ajuntament de Barcelona. "No són, tal com sostenen els forners, establiments de restauració que venen pa sense permís: són fleques amb degustació". I afegeixen que "no hi ha dubtes" sobre això, perquè apareixen en la llista de forns amb degustació del consistori.