BCN acollirà aquest mes una festa de tarda amb rècord

Tindrà lloc al Poble Espanyol i els organitzadors esperen copar l’aforament de 5.100 assistents amb el seu pla entre revetlla i festival.

BCN acollirà aquest mes una festa de tarda amb rècord
2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Poble Espanyol de Barcelona acollirà el dissabte 27 de juliol del 2024 el que serà el tardeo «més gran de la història» de la mà d’El Paripé. S’espera que hi assisteixin 5.100 persones per disfrutar d’un tipus de festa que es va popularitzar a Catalunya arran de les restriccions de l’oci nocturn per la pandèmia, i que actualment ha arrelat i s’ha convertit en la preferida pel públic més gran de 25 anys.

Des del 2021, nombroses discoteques, restaurants i xiringuitos a l’àrea de Barcelona s’han sumat a la tendència de les festes de tarda, un fenomen que continua en auge amb noves obertures i que guanya terreny a les discoteques de nit. No obstant, es pot recordar que a Catalunya aquest concepte va arribar una mica tard, quan ja estava molt estès en altres llocs d’Espanya com la Regió de Múrcia, Andalusia i Madrid.

Pioners a la zona

«Fa quatre anys no hi havia res de tardeo a Barcelona», recorda Dimas Vegas, cofundador d’El Paripé i precursor dels tardeos a l’àrea metropolitana de Barcelona. Després d¡haver vist com funcionava en altres ciutats, ell i dos socis més van decidir apostar per aquestes festes diürnes. «Teníem claríssim que seria un èxit i vam crear el nostre concepte propi. La gent que prova el tardeo acaba preferint-lo a la nit», assenyala en una entrevista amb aquest diari.

Així, a principis del 2020 van sorgir les festes d’aquest segell en un local de Castelldefels amb capacitat per a 800 persones. No obstant, van haver de tancar poc després a causa del confinament, i reobrir posteriorment amb limitacions. Van créixer ràpidament. «Vam anar agafant molt nom i ara ens truquen de molts llocs per organitzar festes», explica Vegas.

En l’actualitat, El Paripé és una promotora que organitza tardeos en diferents llocs, com Pacha Barcelona, La Daurada (Vilanova) o Deseo Beach (el Prat), entre altres llocs de Catalunya i altres comunitats. Recentment, han començat a organitzar festes diürnes a Eivissa, Formentera i Bilbao.

Notícies relacionades

«És com una revetlla de poble, amb una imatge més cuidada». Així és com defineix Vegas els seus esdeveniments, que mouen un públic des dels 25 fins als 60 anys. «Et pots trobar qui sigui, però tothom s’ho passa bé. Posem música de tot: pachangueo, reggaeton, remembers...», descriu.

Habitualment, aquestes festes solen tenir uns 2.000 o 2.500 assistents cada cap de setmana, segons dades de la companyia. El pròxim dia 27 faran la sessió més gran organitzada fins a la data a Barcelona, en què auguren esgotar les 5.100 entrades disponibles, i que s’assemblarà més a una espècie de festival. «Això demostra les ganes que té la gent de tardeo», afegeix Vegas.