Ciutat Vella posa en marxa un nou pla per reduir el soroll

El districte ha elaborat el seu full de ruta fins al 2027 per minimitzar les molèsties. L’últim any s’han instal·lat 13 sonòmetres.

Ciutat Vella posa en marxa un nou pla per reduir el soroll
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha elaborat un nou Pla de reducció del soroll 2024-2027 per millorar la qualitat acústica del districte barceloní, especialment a les zones amb valors més alts i més impactes en la població. Durant el primer any de mandat, el nou govern municipal ha instal·lat 13 sonòmetres per portar a terme una anàlisi ben precisa de la situació, identificant sis àrees prioritàries d’actuació. Les primeres mesures del pla s’implementaran en l’últim trimestre de l’any al barri del Born, amb un control més estricte dels locals de música per assegurar el compliment de les llicències i sensibilitzar tant treballadors com usuaris dins i fora dels establiments.

Segons assenyala el consistori barceloní, les mesures s’aplicaran de manera gradual i seran més restrictives si no es compleixen. A més a més de l’àrea del Born, es destaquen també la plaça Reial i els seus voltants, la zona de Joaquim Costa i els seus voltants, la Rambla i l’Arc del Teatre, i la rambla del Raval com a zones prioritàries d’intervenció.

Notícies relacionades

Trànsit i esdeveniments

A banda de les mesures específiques en aquestes sis àrees prioritàries, el districte també continuarà treballant àmpliament en la reducció del soroll generat per fonts principals com ara el trànsit rodat, comportaments incívics, esdeveniments a l’aire lliure, activitats econòmiques, ocupacions de l’espai públic i obres, segons va informar ahir l’ajuntament en un comunicat.