Miguel Milá, guardonat amb la Medalla d’Or de la Ciutat de BCN

zentauroepp37009289 icult miguel mila191204165506

zentauroepp37009289 icult miguel mila191204165506 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dissenyador industrial Miguel Milá rebrà la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona en reconeixement "a una trajectòria professional que ha contribuït a la projecció internacional de la ciutat i el país", va informar l’ajuntament en un comunicat.

Notícies relacionades

Nascut a Barcelona el 1931, Miguel Milá Sagnier destaca "per la seva trajectòria professional com a pioner en el seu camp", va explicar el consistori. Milá ha tingut un "paper fonamental" en la "història contemporània del disseny català i espanyol, també com a membre d’una generació de pioners del disseny que va començar als anys 50, fins al punt que va dedicar tota la seva vida a crear objectes per a la vida quotidiana que s’han convertit en autèntiques peces clàssiques".

Milá va crear l’empresa Tram, amb la qual es va iniciar en el disseny de mobles i llums, i amb la qual "va escalar fins a arribar a obtenir una gran repercussió internacional". En la dècada dels anys 60 va participar en la creació de l’Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i del Disseny (ADI-FAD) juntament amb André Ricard, Antonio de Moragas i Oriol Bohigas, entre d’altres.