Més de 110.000 persones es mullen per l’esclerosi múltiple

La Fundación Esclerosis Múltiple celebra una nueva edición del Mullat

La Fundación Esclerosis Múltiple celebra una nueva edición del Mullat / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 110.000 persones van participar ahir en la tradicional iniciativa solidària Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple a més de 500 piscines de tot Catalunya amb l’objectiu d’afavorir la investigació i la neurorehabilitació de les persones afectades per aquesta malaltia.

L’acte central es va celebrar al Club Natació Barceloneta i, entre d’altres, hi van participar el president del Parlament, Josep Rull; i la vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Laura Vilagrà; acompanyats de diversos càrrecs de la Generalitat i rostres populars com la cuinera Ada Parellada, les actrius Lloll Bertran, Agnès Busquets i Anna Senan, l’actor Octavi Pujades i el cantant Edu Esteve.

La festa va comptar amb una actuació conjunta del músic Ramon Gener, el grup Messengers i la coral Mas Gospel, que van interpretar una versió, del Llença’t de Lax’n Busto des d’una plataforma flotant al centre de la piscina del Club Natació Barceloneta, informa Efe. Les padrines d’aquesta edició van ser les esportistes Ona Carbonell i Laia Palau.

Més de 5 milions d’euros

La històrica iniciativa solidària va començar amb 67 piscines participants i aquest diumenge ja van ser més de 500. les instal·lacions Al llarg dels anys, s’han recaptat més de cinc milions d’euros que s’han destinat a la investigació i recolzar les persones i famílies que conviuen amb aquesta malaltia.

Notícies relacionades

A banda de participar en els actes convocats, els ciutadans també poden fer donacions mitjançant el compte de productes solidaris a través de la web www.mullat.cat. A més, alguns restaurants i supermercats hi col·laboren.

La directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, va destacar que s’ha avançat "molt" en el tractament i diagnòstic precoç: "El nostre somni és que l’esclerosi múltiple algun dia es pugui prevenir i erradicar".