COMPETICIÓ

El Race Village de la Copa Amèrica tindrà una zona inspirada en un poble mariner

Americas Cup Experience, centro de interpretación de la Copa América de vela, en el antiguo Imax del Port Vell.

Americas Cup Experience, centro de interpretación de la Copa América de vela, en el antiguo Imax del Port Vell. / Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

Una part del Race Village de la Copa Amèrica de vela, l’espai central de la competició obert al públic al llarg del Moll de la Fusta, estarà inspirat en els pobles mariners de la costa catalana. La Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN) ha adjudicat el projecte d’habilitació de 1.500 metres quadrats dels prop de 20.000 que tindrà el Race Village per acollir els estands de les administracions i entitats amfitriones, en un entorn amb una estètica unificada que es proposa "recollir el llegat arquitectònic i paisatgístic dels pobles mediterranis".

Aquest espai, batejat amb el nom de Vila del Mar, començarà a habilitar-se entre el 25 i el 29 de juliol a la zona més pròxima al Portal de la Pau, a fi que estigui a punt el 22 d’agost, data de la inauguració del Race Village i de l’inici de la competició de la Copa Amèrica de vela. Es preveu com un lloc "obert a tothom en el qual promoure el patrimoni cultural català entre els visitants, així com mostrar les activitats i tots els esdeveniments que es desenvoluparan durant la Copa Amèrica des d’una perspectiva local cap a la resta del món", segons indica el plec elaborat per a la contractació de l’espai amfitrió, el projecte del qual s’ha adjudicat l’empresa G2 Visual Group Rótulos per 234.740 euros.

Notícies relacionades

Tres zones

La Vila del Mar constarà de tres zones: la Plaça de la Vila, el Carrer del Mar i el Far i el Port. La Plaça de la Vila, amb 680 metres quadrats, estarà constituïda per unes arcades i una àgora central. Les cases darrere les arcades seran els expositors, concretament de la Generalitat, el Port de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’ajuntament i Turespaña. En el Carrer del Mar s’ubicarà la televisió local Betevé, mentre que entorn d’una gran palmera se situarà l’espai El Far i el Port, de 320 metres quadrats.