2024-2027

130 milions per al nou pla estratègic de ciència i innovació

Presentación del nuevo Plan estratégico de ciencia e innovación de Barcelona.

Presentación del nuevo Plan estratégico de ciencia e innovación de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou pla estratègic de ciència i innovació, el doble de recursos que en l’anterior. Així ho va anunciar ahir l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), que va situar el creixement sostenible, la diversificació de l’economia i la internacionalització de la ciutat com a eixos vertebradors de la proposta.

Entre les iniciatives, que s’han de desenvolupar entre el 2024 i el 2027, el consistori va proposar una nova ordenança de desgravació fiscal per a recerca i transferència destinada a atraure i retenir empreses intensives en R+D a la ciutat. Del total de la inversió, 50 milions es destinaran a transferència, 45 a cultura científica, 20 a recerca, 13,5 a l’ecosistema i dos a formació.

En concret, el pla inclou un conjunt d’iniciatives organitzades en cinc línies estratègiques, vuit eixos d’actuació, cinc projectes tractors, 10 projectes estratègics i 46 mesures concretes. L’objectiu, segons va apuntar l’alcalde, és "consolidar el lideratge" de Barcelona com a "capital europea en ciència i innovació". "El pla parteix de la voluntat i la tradició de ser líders", així com "estar junt amb l’ecosistema d’universitats, centres de recerca i investigadors" de la ciutat.

Neutralitat climàtica

Notícies relacionades

Entre els principals objectius del pla, el consistori es marca avançar cap a la neutralitat climàtica, ampliar i promoure la participació de les dones en l’àmbit científic i tecnològic i contribuir a una governança pública fonamentada a través de la intel·ligència artificial.

Quant a sectors, la ciutat aspira a ser decisiva en el disseny i la producció de xips electrònics i fotònics, erigir-se com a capital de la biotecnologia i les ciències de la salut i convertir-se també en un referent en la creació i l’aprofitament de les tecnologies digitals i quàntiques.