SEGURETAT

Els Mossos lideraran l’operatiu de seguretat a la Copa Amèrica

American Magic, con su AC75 Patriot, entrena en Barcelona el 9 de julio.

American Magic, con su AC75 Patriot, entrena en Barcelona el 9 de julio. / Job Vermeulen / America's Cup Event (ACE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de l’Interior i el Departament d’Interior de la Generalitat han arribat a un acord per definir el Pla Director de Seguretat per a la Copa Amèrica de vela 2024 (America’s Cup 37), que se celebrarà a Barcelona del 22 d’agost al 27 d’octubre, va informar ahir el Govern en un comunicat. En virtut de l’acord, serà el cos dels Mossos el que estarà a càrrec el disseny i direcció del pla de seguretat. Així mateix, es crearà un Centre de Coordinació (Cecor) on participaran tots els cossos policials i d’emergència operatius a Catalunya, que treballaran de manera coordinada dins de les seves competències.

Notícies relacionades

Els Mossos s’encarregaran de la seguretat ciutadana, l’ordre públic, la policia administrativa, judicial, d’investigació en zones terrestres i portuàries, ciberseguretat, protecció d’autoritats catalanes, policia aèria i de trànsit.

La Guàrdia Civil assumirà la custòdia del port i la seguretat en els espais on es realitzin les regates i entrenaments de la Copa Amèrica. I la Policia Nacional protegirà les autoritats de l’Estat i d’altres països.