NOVA IMATGE

El primer pàrquing multiserveis obre al Port Olímpic

BSM presenta la renovació de l’aparcament, amb accés i sortida per l’avinguda del Litoral, que disposa de recollida de paquets i repartiment de mercaderies.

El primer pàrquing multiserveis obre al Port Olímpic
2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El novembre del 2023, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar que els aparcaments de la ciutat puguin transformar-se en espais logístics i de serveis, més enllà de la seva funció de lloc d’estacionament de vehicles. En aquest context, l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM), que compta amb 43 aparcaments a la capital catalana, està cridada a liderar aquest canvi i així ho ha fet amb la reinauguració del garatge –ara multiservei– BSM Litoral Port, al Port Olímpic.

Ahir, la primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, Laia Bonet, va presentar aquest pàrquing renovat, amb accés i sortida per l’avinguda del Litoral, al ser el primer a estrenar la nova imatge de la xarxa d’aparcaments de BSM. Aquest garatge de més de 5.600 metres quadrats ara acollirà 183 places per a cotxes i 14 per a motos distribuïdes en dues plantes, però també comptarà amb punts de càrrega Endolla Barcelona per a cotxes i motocicletes elèctriques, aparcaments segurs per a bicicletes, espai d’atenció al client, taquilles de recollida de paqueteria i també una estació de repartiment per a furgonetes. En total, els treballs de reforma del BSM Litoral Port han tingut una durada de dos anys i han suposat una inversió de 3,2 milions d’euros.

L’aparcament BSM Litoral Port estrena també una zona dissenyada específicament per a la recollida de paqueteria. S’ubica a la primera planta i compta amb taquilles de Click&Collect. Aquesta nova àrea està oberta al públic les 24 hores del dia per recollir o tornar comandes i té per objectiu oferir als veïns i persones que treballen en l’entorn una alternativa sostenible a l’entrega a domicili de les compres online.

Millorar la sostenibilitat

Amb el mateix propòsit de contribuir a reduir el trànsit i les emissions contaminants derivades de la distribució urbana de mercaderies, aquest aparcament incorpora una estació de repartiment o Centre de Distribució d’Última Milla (CDUM). Es tracta d’un local d’accés restringit on la intenció és que les furgonetes d’operadors logístics descarreguin els paquets i, des d’allà, els distribueixin fins al consumidor final mitjançant vehicles més petits i sostenibles o a peu.

L’aparcament BSM Litoral Port també serà el primer de la xarxa que s’alimentarà, parcialment, d’energia elèctrica d’origen renovable generada per la instal·lació fotovoltaica del Port Olímpic. Aquest canvi està previst per a l’any 2026, quan la instal·lació proporcionarà electricitat a altres equipaments de BSM, de manera que es convertirà en la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum compartit més gran de la capital catalana.

Un altre canvi és la creació de l’Espai Client, que substitueix la clàssica sala de control que acostumen a tenir els aparcaments subterranis, i l’objectiu de la qual és convidar els seus usuaris a resoldre qualsevol necessitat de manera presencial en un entorn "més acollidor". A més, l’espai compta amb una pantalla interactiva que permet l’atenció per videoconferència durant les hores en què aquesta oficina està tancada.

Notícies relacionades

A l’aparcament BSM Litoral Port també s’ha incorporat un Bicipark de 30 places. Amb aquest, ja són 10 els espais per estacionar bicis de la xarxa d’aparcaments de BSM. Com la resta de Bicipark, compta amb videovigilància.

La reobertura de l’aparcament BSM Litoral Port suposa també l’inici de la nova imatge de la xarxa d’aparcaments BSM, que estrena una nova identitat visual i gràfica.

Temes:

Mobilitat