Residus

Interceptats 9.000 metres cúbics de vessaments tòxics al Besòs

Dotaciones de los Bomberos estabilizan el incendio que ha afectado a cinco naves industriales en Polinyà

Dotaciones de los Bomberos estabilizan el incendio que ha afectado a cinco naves industriales en Polinyà / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La depuradora de la Llagosta ha interceptat de moment uns 9.000 metres cúbics de l’abocament tòxic al riu Besòs generat per l’incendi que va començar divendres en la indústria química Barnastock, al polígon Can Humet de Polinyà (Barcelona), tot i que la instal·lació està afectada i no pot processar tota l’aigua i productes que rep.

Un número encara indeterminat de peixos morts va aparèixer ahir en el tram final del riu Besòs a conseqüència de l’arribada al curs de productes químics procedents d’aquest incendi.

El foc va provocar una fuga d’amoníac des de la zona de grans recipients de mercaderies a l’engròs de la indústria afectada, l’empresa d’emmagatzematge de productes químics Barnastock, i es va acabar propagant per cinc naus d’unes altres dues companyies que emmagatzemaven productes tòxics, inflamables i corrosius.

A l’espera

Notícies relacionades

El Consorci Besòs Tordera, ens gestor de la planta de la Llagosta explica en un comunicat difós ahir que divendres, quan es va tenir coneixement de l’incendi en aquestes empreses, els responsables de la depuradora van aconseguir derivar "gran part de l’abocament" que arribava fins a un tanc, "on en aquests moments es troba retingut a l’espera de poder determinar la millor manera de tractar-lo una vegada es conegui la seva composició exacta". L’ens assenyala que, tot i que la depuradora no ha vist interrompuda la seva activitat en cap moment, "sí que ha vist afectat el seu normal funcionament", i per això "s’ha alterat la qualitat de l’aigua depurada abocada al Besòs".

"L’entrada d’una part de l’abocament al reactor biològic, amb una elevada càrrega de components químics i contaminants (per als quals no estan dissenyades aquestes instal·lacions) ha inhibit l’activitat biològica de depuració", cosa que implica que la depuradora torna al riu aigua que no està tractada al cent per cent, afegeix la nota.