Renovació d’una icona

La reforma de l’Hotel Arts fa tancar la majoria de les plantes

Després d’almenys dues apagades que van obligar a ressituar nombrosos hostes, el gratacel de 44 plantes ha optat per mantenir operatives només les suites dels pisos superiors.

La reforma de l’Hotel Arts fa tancar la majoria de les plantes
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Sumit en una reforma integral des de fa mesos, l’icònic Hotel Arts, a peu de platja a la Vila Olímpica, ha hagut de tancar al públic finalment la gran majoria de les seves habitacions aquesta setmana per poder afrontar les obres. La planificació inicial preveia que els treballs es fessin en diverses fases de manera que les plantes s’anessin tancant successivament per al seu redisseny i sempre hi hagués una bona part de l’hotel en actiu. No obstant, després d’almenys dues apagades prolongades que van obligar a ressituar nombrosos hostes en altres hotels, el gratacel de 44 plantes i 483 habitacions que opera Marriott ha optat per mantenir operatives només les suites dels pisos superiors durant unes setmanes.

Part de les instal·lacions de l’Hotel Arts, en obres. /

Diversos hotels de luxe de Barcelona van haver d’allotjar clients afectats per aquests problemes tècnics produïts fa un parell de setmanes. Fins que l’Arts va decidir reduir la seva operativa temporalment, de manera que en els últims dies ha estat cancel·lant reserves que no tenien cabuda en la petita quota d’habitacions en actiu. Segons fonts pròximes, mantenen només al voltant d’un 10% dels llits.

L’abast de l’obra, que engloba les instal·lacions elèctriques i la climatització, feien inviable allotjar tots els hostes previstos inicialment amb les condicions òptimes. L’hotel també està fent ajustos de personal per funcionar a petita escala durant un temps, tot i que mantenint en funcionament restaurants i zones comunes com les piscines.

L’entorn de l’hotel delata com van avançant els treballs. Segons assenyala l’ajuntament, tenen una zona autoritzada per al proveïment dels materials fins a final de mes a la vorera del carrer de Marina. Després ocuparan puntualment l’avinguda Litoral a primeres hores del matí per a actuacions de càrrega i descàrrega.

L’Arts, que va trencar motlles quan es va projectar a la Barcelona dels Jocs Olímpics com un gratacel mariner recobert de vidre, es va convertir de seguida en un edifici icònic i referent del luxe, després d’obrir definitivament el 1994. Però el pas dels anys havia deixat les seves instal·lacions i prestacions una mica desfasades davant la creixent competència de la màxima categoria. Per això, aquest any van anunciar que finalment començava el seu esperat redisseny integral, liderat per l’estudi de disseny Meyer Davis, amb la consigna de l’"elegància contemporània i inspiració mediterrània". Fonts de l’hotel també van explicar al febrer que destacarà "per la qualitat dels materials tant en mobiliari com en teixits, i pel protagonisme de la llum".

La intervenció es va programar per assolir totes les habitacions en diferents fases, de manera que l’hotel mai deixés de funcionar, van destacar. L’operatiu, comporta que part del material i mobiliari entrarà per finestrals a través de grues. Però la seva envergadura ha obligat a fer reajustaments en la planificació. El personal informa per telèfon que no té disponibilitat als clients que intenten reservar, igual que a la seva web.

Renúncia a la plena ocupació

Notícies relacionades

Aquest 2024, la reforma ha suposat per a l’hotel haver de renunciar a la plena ocupació en dates assenyalades aquest 2024 com el Mobile i altres cites de l’any. També els afectarà durant l’inici de la Copa Amèrica, tot i que el seu objectiu és tornar a curt termini al podi de l’hoteleria local.

L’Arts, dissenyat per l’arquitecte Bruce Graham, propietat en els últims anys d’Archer Hotel Capital, i operat per Marriott, havia viscut millores de diferent grau el 2005, 2012 i 2014, però cap de l’envergadura de l’actual. L’allotjament, que també va fer nombrosos relleus de personal després de la pandèmia, busca recuperar l’excel·lència.

Temes:

Barcelona Òpera