Anna Klevtsova: "Poques ciutats poden competir amb Barcelona"
EL PERIÓDICO i Barcelona Global entrevisten professionals estrangers que han triat la capital catalana com a lloc de residència.
¿Per què vas escollir Barcelona?
Va ser una decisió premeditada. La meva parella és del País Basc, ens vam conèixer a Anglaterra i ell va anar a treballar un any al Kazakhstan. Vaig voler conèixer el País Basc i Madrid. Em va agradar molt l’experiència, però Barcelona em va captivar. Vaig buscar un màster d’advocacia i el 2006 ens vam instal·lar aquí. Les nostres carreres ens van fer viatjar uns anys pel món, però el 2010 vam tornar a Barcelona.
¿Quins aspectes de la ciutat destacaries com a positius?
He estat en moltes ciutats del món, però poques poden competir amb Barcelona. La posició geogràfica, el clima, l’arquitectura i el menjar són inqüestionables. Té la mida perfecta, és molt accessible, està ben connectada i ofereix activitats i esdeveniments culturals per a tots els gustos.
¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com es pot fer?
Vaig patir molt la burocràcia i la lentitud de diversos tràmits legals a nivell personal, i el continuo experimentant en la meva feina actual. Per exemple, costa entendre per què en el segle digital no es pot organitzar bé el sistema de cites per obtenir la documentació dels estrangers; l’homologació de títols triga fins a cinc anys i un emprenedor ha d’esperar més de mig any per obtenir un permís de treball.
Notícies relacionades¿Què esperes de la Barcelona dels pròxims anys?
Espero que Barcelona no sigui víctima de la seva pròpia popularitat. Les ciutats que atrauen talent internacional i negoci poden arribar a créixer exponencialment.
- De l’avís a Vinícius a la filtració al City
- El temporal descarrega a València i Albacete i causa set desapareguts
- LA GALA DE LA PILOTA D'OR ¿Com es va blindar Aitana Bonmatí?
- Mapes Aquesta és la zona zero de València on ha colpejat la pitjor dana del segle
- Begoña Gómez, imputada per apropiació indeguda i intrusisme