COMPETICIÓ

El Race Village de la Copa Amèrica

El recinte principal de l’esdeveniment, al Moll de la Fusta i d’accés gratuït, permetrà seguir tots els detalls de la competició i ser a prop dels regatistes.

El Patriot, el AC75 de American Magic, navegando en el litoral barcelonés.

El Patriot, el AC75 de American Magic, navegando en el litoral barcelonés. / AM

2
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

El recinte principal de la Copa Amèrica de vela, el Race Village, començarà a habilitar-se d’aquí a dues setmanes. Ocuparà tot el Moll de la Fusta, entre el Portal de la Pau i Via Laietana. Es tracta de 25.000 metres quadrats d’accés gratuït, per seguir tots els detalls de la competició, als quals se sumarà una àmplia oferta cultural i musical.

A principis d’agost es tancarà la zona, per habilitar els serveis i muntar tota l’estructura del recinte, que el 22 d’agost s’inaugurarà amb l’inici de la competició. S’obrirà al públic cada dia, fins a finals d’octubre, de 12.00 a 22.00 hores (divendres i dissabtes fins a les 23.00), amb una oferta més àmplia durant els dies de regata.

Just al mig del recinte s’ubicarà l’escenari principal. Les jornades de regata, una presentadora local i un de neozelandès conduiran un magazín d’una hora i mitja previ a la competició, en què s’explicaran els moments àlgids del dia anterior, els resultats, la previsió meteorològica i la seva influència en el rendiment de les embarcacions i es mostraran les imatges de la sortida cap al camp de regates dels AC75 (dock out).

Després d’animar l’ambient, les grans pantalles connectaran a les 14.00 hores, hora d’inici de les regates, amb el senyal televisiu. A les de l’escenari principal, s’hi afegiran dues més a cada extrem del Race Village. Cadascuna d’elles retransmetrà la regata en un idioma diferent. Possiblement, la pantalla que es trobarà al costat de l’espai dedicat a la representació institucional local, a prop del Portal de la Pau, serà la que connecti amb TV3 i TVE, explica la responsable d’esdeveniments de l’’America’s Cup Event, Eva Pizà.

Experiències interactives

Les retransmissions finalitzaran a les 16.30 hores. Després de la competició, alguns dels regatistes pujaran a l’escenari cap a les 18.00 hores per comentar la cursa. "Els fans podran acostar-s’hi, fer-se fotos, obtenir firmes... És un moment pensat per tenir un contacte directe amb els protagonistes de les regates", explica Pizà.

A les 18.30 hores es donarà inici a l’oferta més ludicofestiva, amb actuacions d’entitats locals, activitats i música en directe. Els dies de competició i caps de setmana, quan s’espera més gent, la programació serà més potent, indica l’organització.

Notícies relacionades

El Race Village tindrà una capacitat per a unes 9.000 persones, si bé al llarg del dia "aniran entrant i sortint-ne moltes més", explica la responsable d’esdeveniments. Al Race Village els visitants trobaran diversos espais on conèixer la història de la competició més antiga del món, la tecnologia darrere dels AC75 i com són els equips que s’enfronten en aquesta 37a edició, així com els expositors permanents dels patrocinadors de la Copa Amèrica.

A més de les activitats programades, els expositors permetran accedir a experiències interactives i de realitat virtual. "Serà possible provar un simulador d’un AC40 o convertir-se en un dels cyclor que pedalen a bord... Hi haurà activitats per a tots el públics", indica Pizà.