COMERÇ

La Fnac es mudarà a l’edifici avui buit de l’H&Mde la Rambla

Establiment de la Fnac a Barcelona.

Establiment de la Fnac a Barcelona. / ARXIU / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Era un dels edificis fantasma –per diversos motius– de la Rambla. El número 131, d’extraordinària ubicació comercial a un pas de la plaça de Catalunya, buscava l’inquilí perfecte des de fa gairebé tres anys. Per a molts barcelonins sempre serà l’edifici de la històrica sastreria Modelo, que va abaixar el teló per sempre el 2007. Però per als més joves va ser un dels enclavaments estrella del gegant suec del tèxtil H&M durant una dècada, fins que va reestructurar la seva presència al centre de Barcelona.

A partir d’ara sens dubte serà un nou punt de trobada local, a l’allotjar la reubicació de Fnac –segons ha pogut saber aquest diari–, que s’allunya així tot just uns metres de la que havia sigut casa seva al centre comercial El Triangle.

Les obres ja han començat després de llargs mesos de negociacions i el desenllaç ha sigut aplaudit tant en el comerç de l’eix com a l’entorn de l’operació: suposa una obertura de qualitat, i a més vinculada a la cultura, al cor de la Rambla, en ple procés de reurbanització.

Sis plantes i soterrani

Notícies relacionades

La marxa d’H&M el 2021 va deixar l’edifici de sis plantes i soterrani en estat de paràlisi. En l’etapa postpandèmia requeria un operador potent, amb múscul econòmic i que pogués assumir el cost d’un lloguer en un edifici important per a la Rambla i la ciutat. El bloc té més de 3.000 metres quadrats i precisament la marca de moda havia sigut un gran dinamitzador d’aquest tram. Però l’envergadura de l’operació va fer que el rètol de disponible lluís durant anys, igual com el seu anunci en portals immobiliaris.

L’idil·li amb Fnac va començar a forjar-se a principis d’aquest any, com a conseqüència natural de la sortida d’aquesta firma francesa d’El Triangle.

Temes:

H&M Fnac