pol productiu

Sabadell suma més de 2.400 empreses en quatre anys

El 80% de les companyies instal·lades no paguen a l’ajuntament vallesà l’impost d’activitats econòmiques perquè no facturen més d’un milió anual.

Sabadell suma més de 2.400 empreses en quatre anys
2
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

"Hem de crear més infraestructures ampliant l’espai de la ciutat perquè puguin venir totes les empreses que vulguin", ha afirmat l’alcaldessa de Sabadell (Vallès Occidental), Marta Farrés (PSC), en múltiples discursos. En els últims quatre anys, concretament des de l’1 de gener del 2021 fins al 31 de març del 2024, Sabadell ha sigut testimoni de l’arribada de 2.456 noves activitats econòmiques, segons les dades facilitades pel consistori a EL PERIÓDICO. Entre les empreses que s’hi han instal·lat recentment hi ha gegants del comerç i la indústria. A tall d’exemple, la nova seu de Toyota Material Handling Espanya, filial de l’empresa automobilística japonesa, situada al polígon Sant Pau de Riu Sec. En aquest mateix polígon també s’hi ha instal·lat un MediaMarkt i, molt a prop, un Obramat.

Un altre dels grans projectes que han arribat a Sabadell aquest any és la macroresidència Llac Center, que ha costat 30 milions, situada a l’Eix Macià, una de les principals artèries de la ciutat, objecte d’un rellançament per millorar l’espai públic i la mobilitat, amb una inversió de 12 milions. La majoria de llocs, però, els ocupen les petites empreses. De fet, només el 20% de les empreses instal·lades en els últims quatre anys (481 empreses) estan subjectes a l’impost d’activitats econòmiques (IAE), i generen uns ingressos estimats d’1,2 milions d’euros anuals. Dit d’una altra manera, el 80% de les empreses que hi ha instal·lades no paguen aquest impost a l’ajuntament.

Segons les últimes dades de l’informe Flaix indústria de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, el teixit industrial de la ciutat manté el seu múscul i representa un 15% de les empreses industrials del Vallès Occidental, només al darrere de Terrassa (18%). De fet, la majoria de les grans empreses provenen del sector industrial, com Toyota Material Handling, Extrufilm (envàs), MediaMarkt i Obramat (materials de construcció).

Un ampli ventall

Notícies relacionades

En l’àmbit de la fabricació i producció s’hi han instal·lat empreses com Fluoroseal Europe SL (fabricació de tubs, canonades i perfils), Quick Solution Sabadell SL (fabricació de mobles), System Action (fabricació tèxtil), Noma Home SL (construcció de cases mòbils), Electromanteniments (maquinària d’inspecció per a contenidors de vidre), Shad-Nad (fabricació i muntatge de maleters de vehicles), Satis Plastic SL (peces de plàstic d’injecció per a automoció), Darné Sports Composites (components amb fibra de carboni, Kevlar, etc., per a diverses indústries), Grafiplus Elfa SL (arts gràfiques) i Crosby Airpes (solucions d’elevació i mesura a mida).

Dos dels esports que actualment tenen més auge entre la gent, el pàdel i l’escalada, han cobrat protagonisme en els últims anys a Sabadell. D’una banda, es van obrir les instal·lacions esportives de l’Indoor Padel Sabadell i la Sala d’Escalada Batec, que ja fa uns cinc anys que està instal·lada a Sant Quirze.

Temes:

Sabadell