La biblioteca García Márquez tanca tres setmanes per reparació

Lectores en la biblioteca Gabriel García Márquez, en Barcelona.

Lectores en la biblioteca Gabriel García Márquez, en Barcelona. / LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La biblioteca Gabriel García Márquez, premiada el 2023 com la millor de titularitat pública del món, tancarà avui fins al 18 d’agost per sotmetre’s a les tres primeres setmanes de reparacions després de detectar-se "moviments que comporten patologies en alguns dels acabats de l’edifici". El temple lector es va inaugurar el 2022 i va costar més d’11 milions d’euros.

Les ruptures en algunes vidrieres de l’equipament són símptoma de les deformacions provocades per lleugeres oscil·lacions, que han forçat l’empresa municipal Bimsa a ordenar que el voladís que cobreix l’entrada s’apuntali amb nous suports estructurals. Els cinc contractes relacionats amb la reforma que Bimsa ha adjudicat en les últimes setmanes sumen un cost de 555.449,08 euros.

Obres en dues fases

Les obres es divideixen en dues parts. La instal·lació dels suports s’ha atorgat per 233.863,52 euros a l’UTE Vías y Construcciones i CRC Obras y Servicios. D’acord a la planificació, es programa demolir un mur i començar a erigir una paret de formigó armat durant els pròxims dies sense públic. El terme d’execució és de 12 setmanes, per la qual cosa es presumeix que les obres continuaran quan la biblioteca reobri a mitjans d’agost.

Notícies relacionades

Alhora que els puntals, s’adherirà una pèrgola sobre l’entrada. La factura del segon comès ascendeix a 244.299,06 euros amb IVA i es confia a CRC Obras y Servicios. A part, Bimsa ha concedit la direcció d’obres per 52.553,31 euros a Suma Arquitectura, el despatx que va dissenyar l’equipament guardonat.

L’ajuntament assumeix la factura per reparar les tares, però el govern ja va anunciar que Bimsa obtindria un estudi pericial per resoldre si el consistori pot reclamar la despesa als constructors.