Collboni nomena gerenta de l’ajuntament Laia Claverol

Relleva en el càrrec Albert Dalmau, després que aquest hagi sigut designat pel president Illa com a nou conseller de Presidència.

Collboni nomena gerenta de l’ajuntament Laia Claverol
2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Laia Claverol Torres (Lleida, 1974), serà la nova gerenta municipal de l’Ajuntament de Barcelona. Ocuparà el càrrec, que significa la màxima representació de l’estructura organitzativa de la corporació, en substitució d’Albert Dalmau, que ha sigut escollit pel flamant president de la Generalitat, Salvador Illa, com a conseller de Presidència. Fonts municipals assenyalen que, des del moment en què es va conèixer el nomenament de Dalmau, tota la corporació tenia clar que Claverol era el relleu natural.

Claverol, casada i amb dues filles, ha desenvolupat la totalitat de la seva carrera professional a l’Administració pública. Des del juny del 2023 era la gerenta de l’àrea d’Economia i Promoció Econòmica. Es tracta del mateix càrrec que ostentava el seu predecessor, Albert Dalmau, abans de ser nomenat gerent municipal. De fet, fonts municipals assenyalen que Claverol era una persona de màxima confiança del mateix Dalmau i que, de fet, l’ilerdenca exercia com a número dos de Dalmau.

Ben considerada per part dels Comuns, va tenir sota la seva responsabilitat les àrees de Pressupostos i Hisenda Municipal, Mercats, Comerç i Consum, Turisme, Economia Social i Solidària, i la Promoció Econòmica Internacional. També va comandar la coordinació de Foment de Ciutat com a entitat municipal especialitzada en polítiques de desenvolupament territorial de la ciutat, i en especial del Pla de Barris.

Gran experiència

La seva experiència i coneixement han sigut clau per ordenar els comptes de la corporació barcelonina. Claverol també s’ha ocupat de la coordinació institucional dels esdeveniments que es promouen des de Fira de Barcelona i les polítiques de Barcelona Activa. Una menció a part mereix el treball realitzat per Claverol per a l’organització de la Copa Amèrica, comandant els diferents equips i actors perquè estigués tot preparat abans de la celebració de l’esdeveniment, apunten fonts pròximes.

En el seu currículum, destaquen també les gerències de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona (entre els anys 2019 i 2021, sota el primer mandat d’Ada Colau), on va coordinar els serveis municipals dedicats a l’Atenció Social Bàsica i a l’Atenció Social Especialitzada; és a dir, va tractar temes relacionats amb els problemes socials de la infància, la gent gran, les persones dependents, els sensesostre i les emergències socials.

Notícies relacionades

Entre el 2021 i el 2023, va ostentar la gerència de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI. Sota el seu comandament es trobava la coordinació general de l’Atenció de la Discapacitat, Vivenda, Immigració, Salut i Cures, Feminismes, Justícia Global, Innovació Social, Promoció de la Infància, Gent Gran i Joventut i Drets de Ciutadania.

Abans va treballar a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i a la Diputació de Barcelona.

Temes:

Barcelona LGTBI