Barcelona vol instal·lar més càmeres de vigilància als carrers

Albert Batlle: Hemos declarado la guerra a toda forma de consumo y tráfico de droga.

Albert Batlle: Hemos declarado la guerra a toda forma de consumo y tráfico de droga. / Maria Pratdesaba / ACN2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, defensa el "caràcter segur" de la ciutat, aposta per instal·lar més càmeres de vigilància als carrers per combatre el crim i la inseguretat. Així ho va assegurar ahir en una entrevista a l’ACN, en la qual també va comentar que la problemàtica del consum i el tràfic de drogues en totes les seves formes és una de les prioritats del consistori. "Els hem declarat la guerra", va dir.

El polític considera que a la ciutat hi ha camí per recórrer, i instal·lar més càmeres de seguretat permetria lluitar "més eficaçment" contra el crim. Segons va assenyalar, el consistori ha demanat augmentar la videovigilància als carrers "perquè és un element imprescindible de col·laboració amb les forces policials".

Segons el parer de Batlle, la legislació és "molt garantista" i les càmeres han de ser objecte primer d’un procediment "molt rigorós" i una aprovació per part de la Comissió de Videovigilància, que presideix el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Notícies relacionades

Batlle va admetre així mateix que la instal·lació pot tenir un cost econòmic "important", però creu que els resultats podrien ser molt positius. En aquest cas, el que demana és incrementar el nombre de càmeres en alguns punts crítics on ja n’hi ha, com Ciutat Vella o grans centres comercials. En definitiva, creu que és "de sentit comú" posar-ne més allà on hi ha més activitat delictiva.

Respecte al problema de les drogues, Batlle va defensar que cal actuar també sobre els centres de distribució i es va posicionar "absolutament en contra" dels clubs cannàbics.

Temes:

Barcelona