Ciutat Vella vol frenar les botigues de records i fundes de mòbil

Albert Batlle: Hemos declarado la guerra a toda forma de consumo y tráfico de droga.

Albert Batlle: Hemos declarado la guerra a toda forma de consumo y tráfico de droga. / Maria Pratdesaba / ACN2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va posar ahir en dubte la continuïtat de negocis específics al districte de Ciutat Vella com la venda de carcasses de mòbil. En una entrevista a l’agència ACN va defensar que cal "eliminar" del districte les activitats que "no aporten res", i va citar com a exemple les conegudes botigues de complements per a mòbils.

A través del Pla d’Usos, va dir, cal mirar com suprimir o "restringir" aquestes o altres activitats econòmiques, com els locals de records. "Vendre carcasses de mòbils ¿quina aportació té?", es va preguntar Batlle, que va qüestionar com aquests establiments poden pagar lloguers de 5.000 euros, i va demanar la implicació de l’Agència Tributària per aclarir-ho.

Notícies relacionades

El Pla d’Usos servirà també per identificar "bé" algunes activitats. Per exemple, recorda que es va fer una suspensió de llicències en la venda de llavors, ja que arran d’una queixa del gremi de floristes es va veure que estaven proliferant les llicències de floristeria per vendre productes de cànnabis.

L’ajuntament es dona prop de dos anys per veure com es regula el conjunt d’activitats permeses o no en una de les zones més congestionades de la ciutat. Així, va parlar de potenciar activitats perquè Ciutat Vella recuperi "dignitat i força" allà on s’ha perdut. El regidor també es va mostrar convençut dels passos fets per l’ajuntament per recuperar l’antiga Massana. "Hi va haver un ús absolutament il·legal", va dir Batlle, que creu que res justifica l’ocupació de l’espai.

Temes:

Barcelona Arran