El mirador de Torre Urquinaona es reestrena per a actes privats

Arran del seu tancament com a talaia privilegiada per al gran públic, manté la celebració d’esdeveniments corporatius i amplia els usos en cap de setmana amb una nova marca: Sotovocce.

El mirador de Torre Urquinaona es reestrena per a actes privats
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

És un dels miradors més espectaculars de Barcelona, a la frontera entre Ciutat Vella i l’Eixample, amb vistes d’impacte a dos districtes tan pròxims com diferents urbanísticament parlant. Però exhibir aquest contrast i unes panoràmiques impressionants de 360º no va ser suficient perquè quallés com a talaia oficial, ni en la ruta turística ni entre els barcelonins, perquè l’horari era molt limitat i entre setmana es destinava a reunions i esdeveniments corporatius. Així que arran del seu tancament al públic fa just un any, sense fer soroll, la planta 20 de la Torre Urquinaona ara estrena etapa oficialment amb un nou ús per a celebracions privades (de casaments a aniversaris) els dissabtes i diumenges, com un escenari ideal per a qualsevol ocasió especial i qui busqui els millors selfies.

La Torre Urquinaona, un edifici d’oficines d’estil racionalista aixecat el 1971, amb 22 plantes i 70 metres d’altura que el van convertir durant un temps en el gratacel per excel·lència de la ciutat, es troba a dues passes de la plaça de Catalunya. La seva ubicació augurava un gran futur com a mirador, quan es va impulsar aquest ús el 2022 sota el nom d’Unlimited Barcelona i després de la prova de foc de les jornades Open House d’aquell any. L’entrada costava 12 euros i proposava una ruta visual que incloïa totes les joies locals. Fins aquell moment, l’empresa propietària de les plantes 20, 19 i part de la 17 de l’edifici, havia optat per destinar el privilegiat espai de la 20 a esdeveniments corporatius variats.

Muntar reunions de tot tipus amb les últimes tecnologies de connectivitat, amb un horitzó sense parió i amb la versatilitat de jugar amb aquests 500 metres quadrats superiors que donen per a dos grans auditoris simultanis, va funcionar i continua funcionant. El propulsen com a The 19th Hole i atrau moltes empreses i marques que volen muntar jornades, premis o fins i tot gales. En aquesta planta encaixen unes 120 persones, perquè l’aforament es mesura amb la qualificació d’oficines. Però aquesta agenda intensa només deixava lliure el mirador per als caps de setmana, cosa que dificultava la seva comercialització, explica Carmen de la Maza, de la societat propietària.

La viabilitat de la proposta necessitava comptar amb turoperadors, creuers i grups a gran escala. "No era possible només amb visites individuals", assenyala De la Maza. Però aquests àmbits exigien una agenda més àmplia, ja que les visites només en dissabte i diumenge resultaven poc comercials. "Ens demanaven els set dies, que no podíem oferir", afegeix. Així que l’empresa va haver de triar, i va continuar amb els esdeveniments d’empresa entre setmana, mentre anunciava a principis d’aquest any un nou vector de negoci amb les celebracions privades, per a qualsevol format, en cap de setmana.

Altres usos

Notícies relacionades

En aquests últims mesos ha estat forjant la marca Sotovocce per a aquest ús. "Estem arrencant aquest nou projecte complementari perquè l’espai és únic i ideal per a festes privades, amb o sense càtering", desgrana. Adeqüen el mirador a la necessitat d’un casament, una trobada o una festa, on el marc és Barcelona, però l’interiorisme es defineix a la carta.

De cara a la celebració de la Copa Amèrica de vela que s’ha de disputar a la ciutat s’ofereixen com un balcó sense igual, des d’on veure tant la competició com l’horitzó mariner. Porten mesos seguint els entrenaments de manera privilegiada i creuen que la seva planta 20 seria una plataforma VIP per a qualsevol esdeveniment a càrrec d’equips o patrocinadors.

Temes:

Barcelona Arran