Els desafiadors més forts

Peter Burling, el timoner de l’Emirates Team New Zealand, l’equip que defensa el títol, assegura que la lluita està garantida per la qualitat dels participants.

Els desafiadors més forts
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Els timoners dels sis equips que competeixen a partir d’avui a la Copa Amèrica de vela estaven ahir inquiets, nerviosos: el seu medi és l’aigua. Tots sis, però, van explicar les sensacions que tenien a poques hores d’arrencar la regata preliminar, la primera que aconsegueix l’AC75, el vaixell més gran i més ràpid de la mítica competició esportiva i tecnològica.

En la compareixença prèvia a l’inici de la cita, el timoner del defensor del títol, Peter Burling (Emirates Team New Zealand), va advertir que, aquesta vegada, "es tracta del grup de desafiadors més fort de la història de la Copa Amèrica", de manera que la lluita a l’aigua està garantida.

Els sis sindicats –neozelandesos, britànics, italians, suïssos, francesos, nord-americans– van entrenar ahir per última vegada abans que, avui a les dues del migdia, comencin les regates un contra un (quatre al dia), que acabaran amb els dos millors, que diumenge es batran per convertir-se en el vencedor de la preliminar. Tot això, però, és de fogueig perquè no puntua.

Notícies relacionades

Burling va insistir que, malgrat això, serveix per guanyar experiència i per mesurar-se amb els contrincants, a més de per veure en quin estat de forma estan tots. Alinghi Red Bull Racing, que dimarts va tornar a partir el pal, va concentrar molta atenció. El seu patró, Arnaud Psarofaghis, va confessar que no saben exactament què els va passar i que ho estan investigant.

"Hem fet molt bona feina i estic molt orgullós del meu equip", va apuntar el timoner de Luna Rossa Prada Pirelli, Francesco Bruni. Els francesos, amb un Quentin Delapierre que s’estrena en la cita, encaixen que han arribat "tard", mentre que Paul Goodison, de l’equip nord-americà, va assegurar que han après "molt" de les derrotes anteriors, i els britànics van anunciar el canvi en un dels timoners.