La Guàrdia Civil vetlla per la seguretat de la Copa Amèrica

El cos policial desplega sis embarcacions, drons, un helicòpter i més de 250 agents per vigilar els espais d’entrenament i competició.

Efectius de la Guàrdia Civil al port de Barcelona, ahir. |  ERIC RENOM / LA PRESSE

Efectius de la Guàrdia Civil al port de Barcelona, ahir. | ERIC RENOM / LA PRESSE

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

"La Guàrdia Civil garantirà la seguretat al mar durant tota la regata amb un nivell d’efectivitat i amb tots els recursos disponibles i necessaris per portar a terme amb èxit la seva funció en aquest esdeveniment". D’aquesta manera, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, va presentar ahir junt amb el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Antonio Pizarro, el dispositiu de seguretat de la Copa Amèrica de vela, que comença avui i s’allargarà fins al mes d’octubre.

El dispositiu de la Guàrdia Civil compta amb sis embarcacions, (tres vaixells d’altura i tres patrulleres), un helicòpter, drons i més de 250 efectius de diverses unitats, entre elles el Grup d’Acció Ràpida (GAR), per fer front a qualsevol tipus d’amenaça terrorista que requereixi una intervenció "especial, d’elit, ràpida, contundent i eficaç", a més dels Grups d’Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (Gedex). També hi participarà el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS), que disposa d’una llanxa ràpida per poder donar servei si fa falta i per garantir la seguretat subaquàtica durant la competició i els entrenaments.

Vaixell Río Riaza

Entre les diverses unitats que participaran en el dispositiu de seguretat dissenyat per la Guàrdia Civil hi haurà, també, l’Agrupació de Reserva i Seguretat, que té la missió específica de prevenció, manteniment i, si escau, restabliment de la seguretat pública. I efectius de les unitats marítimes, aèries i canina.

"El dispositiu és molt rellevant i permet garantir amb molta seguretat que es desenvolupi amb normalitat aquesta Copa Amèrica", va afirmar Prieto. La Guàrdia Civil tindrà la responsabilitat de la seguretat en els espais on s’efectuïn els entrenaments i on es disputin les competicions.

Notícies relacionades

En el dispositiu hi destaca la presència del vaixell d’altura Río Riaza, que serà acollit a la seu del Maritim Operations, el punt encarregat de coordinar la seguretat marítima en "contacte permanent" a terra amb el Centre de Coordinació (Cecor), que dirigiran els Mossos d’Esquadra. També hi haurà els vaixells d’altura i oceànics Río Segura i Río Francolí, juntament amb tres patrulleres de grans dimensions.

El delegat del Govern també va remarcar el paper de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en el control de fronteres a la zona portuària davant l’arribada de milers d’aficionats.

Temes:

Govern