Els Mossos preveuen 20 dies de màxima alerta de seguretat

La policia catalana desplega un dispositiu per terra, mar i aire per reforçar l’ordre públic i la lluita antiterrorista durant la cita.

Imagen del dispositivo de Mossos en la Copa América

Imagen del dispositivo de Mossos en la Copa América / ACN

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra van presentar ahir el seu dispositiu per garantir la seguretat d’aquesta competició durant els 67 dies que durarà la Copa Amèrica. Els responsables policials han dividit cada jornada segons un nivell d’alerta de l’u al tres, en què seran aquests últims els dies de més activitat competitiva i amb més presència de públic a les zones destinades als aficionats.

Els Mossos han previst, en principi, 20 dies de màxima alerta mentre que la resta de jornades amb regates o entrenaments seran de nivell dos. L’u el deixen per als dies de descans. Per garantir la seguretat, s’ha plantejat un dispositiu per terra, mar i aire en el qual uns 400 agents reforçaran l’ordre públic a l’entorn de la Copa Amèrica perquè d’aquesta manera la resta d’efectius puguin tenir sota control la resta de la ciutat. Juntament amb el reforç de l’ordre públic, els Mossos tenen com a "obsessió" evitar qualsevol incident terrorista, per la qual cosa els equips del Grup Especial d’Intervenció seran en una de les barques policials a la zona de regates per si han d’actuar ràpidament.

La policia catalana ha dissenyat un pla de seguretat que tindrà un centre de coordinació (Cecor) on hi haurà tots els cossos policials i d’emergències que actuen a Catalunya per actuar de manera coordinada des de les respectives competències. L’operació policial s’ha estructurat en tres eixos principals: la protecció i prevenció adequada al nivell actual d’alerta antiterrorista, prevenció i manteniment de l’ordre públic i la seguretat integral dels participants i del públic assistent.

En aquest sentit, els Mossos desplegaran agents de la Brigada Mòbil, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i dels TEDAX-NRBQ, la Unitat Canina, l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció i de la Unitat de Subsol. Aquests efectius s’encarregaran directament de garantir la seguretat en l’epicentre de la competició del port, on concentraran equips, participants i organitzadors, com va recordar el comissari Carles Anfruns, responsable del Pla Director de Seguretat de la Copa Amèrica de vela.

Notícies relacionades

El dia a dia

Anfruns va assegurar que es tracta de "fer compatible la seguretat de la competició amb el dia a dia de la ciutat", per la qual cosa "és un dispositiu de seguretat pensat en el mar però sense abandonar la ciutat de Barcelona, que durant la competició celebrarà, per exemple, la Mercè".