L’L4 reobre el tram de La Pau a Selva de Mar després d’un mes d’obres

Estación Besòs Mar de la L4 del metro de Barcelona

Estación Besòs Mar de la L4 del metro de Barcelona / Archivo - TMB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avui finalitza el tall de la línia 4 (groga) del metro de Barcelona, després de gairebé un mes sense circulació de trens entre les estacions de La Pau i Selva de Mar a causa d’unes obres de millora que es van iniciar el 27 de juliol.

Els treballs que s’han dut a terme a l’L4 han sigut, d’una banda, per millorar de l’accessibilitat a l’estació de La Pau amb la instal·lació d’un ascensor i, per una altra, per renovar la senyalització ferroviària i instal·lar un aparell de via tipus Bretelle a La Pau, amb l’objectiu d’incrementar la capacitat de transport de l’L4 en el futur.

L’L2, dilluns

D’altra banda, la línia 2 (lila), que des del 25 de juny no dona servei entre les estacions de Paral·lel i Sagrada Família, tornarà a funcionar de manera normal dilluns vinent, 26 d’agost. Els treballs que es fan a l’L2 són substituir fixacions de via per reduir les vibracions i també renovar els quadres elèctrics d’estacions de baixa tensió.

Notícies relacionades

Per esquivar el tall de l’L2, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) proposa com a primera opció el metro, ja que la xarxa de metro de Barcelona ofereix diferents alternatives per al tram afectat. Per això, TMB ha augmentat l’oferta de la resta de línies entre un 6% i un 12%. Concretament, les línies que cobreixen la zona afectada de l’L2 són l’L1 (entre Universitat i Clot), l’L3 (entre Paral·lel i Diagonal), l’L4 (entre Passeig de Gràcia i La Pau).

Una altra alternativa és agafar l’autobús. Algunes línies regulars d’autobús de TMB es reforçaran en aquestes dates per cobrir, totalment o parcialment, les estacions afectades pel tall. Algunes de les quals fan un recorregut similar al tram tallat són la D50 (Paral·lel – Ciutat Meridiana), l’H12 (Gornal – Besòs Verneda) i l’H16 (Pg. Zona Franca – Fòrum Campus Besòs).