Visita de ministre, consellers i alcalde

La calor marca el primer dia d’obertura del que és l’epicentre ciutadà de la cita, el ‘race village’, que amb un inici amb poca afluència comença a guanyar visitants a mesura que avança la tarda.

Visita de ministre, consellers i alcalde | MARIA ASMARAT / ACN

Visita de ministre, consellers i alcalde | MARIA ASMARAT / ACN

2
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

L’ombra és el més buscat en la primera jornada de regates al race village de la Copa America de Barcelona. Unes hamaques conviden els més arriscats a seguir-les davant l’escenari principal, al centre del Moll de la Fusta. Però la major part d’espectadors s’ubiquen sota dos tendals en els dos laterals.

Les regates se celebren de 14 a 16.30 hores, l’horari de més insolació. Les pantalles anuncien els aparellaments de la primera regata. Un dia entre setmana d’agost, la majoria dels presents són turistes. "No coneixia aquest esport, però la veritat és que ens hem quedat aquí a veure’l", explica un dels membres d’una família de Bulgària que passeja per la zona.

Melina i Sven Everts, d’Alemanya, es van assabentar el dia abans de l’inici de la competició que Barcelona celebrava la Copa Amèrica. Malgrat passar només dos dies a la ciutat, no han dubtat a invertir el seu temps a seguir la regata, tal com expliquen mentre la miren davant l’escenari principal del race village.

Alguns problemes tècnics impedeixen ocasionalment que les explicacions dels comentaristes se sentin a l’inici de la retransmissió, que al centre del race village és en anglès. Al costat de la plaça de la Pau, la pantalla connecta amb TV3, mentre que a la més pròxima a Via Laietana és per a TVE.

"El meu fill és de l’equip d’Alinghi", explica, emocionada, la Beatrice, que ha vingut des de Nantes per passar una setmana a Barcelona per seguir l’inici de la Copa Amèrica.

El públic aplaudeix quan l’Emirates Team New Zealand i el Luna Rossa Prada Pirelli travessen amb els seus veloçosvaixells AC75 la línia de sortida. En la segona regata s’enfronten el defensor de la Copa de les 100 Guinees amb el finalista de l’anterior edició, l’any 2021, a Auckland. I el públic exclama quan el Luna Rossa Prada Pirelli pateix un contratemps tècnic.

"Vindré sovint"

Amant de l’esport de vela, Fernando Lombardero, professor de 62 anys establert a Tiana, ha preferit seguir la competició en el race village. "Vindré sovint", confessa, sense treure l’ull de la pantalla. Afirma que el seu desig és que l’Emirates Team New Zealand en sigui el vencedor. "Aquesta serà la millor Copa Amèrica", assegura.

"S’han gastat molts diners per a aquesta celebració. A mi m’agraden més les festes de barri. El menjar i el beure són molt cars", assenyala Pili Fernández, una barcelonina amb residència a Roma que també s’ha acostat per veure la carrera.

Andrés Velásquez fa tres anys que viu a Barcelona. La seva feina l’ha portat també a establir-se a Austràlia, on fa uns anys va viure la competició. "Allà hi ha molta afició. Hem vingut al race village per viure l’ambient. Pensava que hauria més gent, però és un dia entre setmana i fa molta calor", reconeix.

Notícies relacionades

A mesura que avança la tarda es van sumant passejants, que s’aturen als diferents estands. L’Arnau Domènech, un voluntari de l’esdeveniment, explica que la majoria de públic li pregunta en quins altres llocs es pot seguir la competició per poder veure directament els vaixells. "La gent vol anar canviant de lloc, veure tots els espais i estar també a prop dels equips".

El ministre d’Indústria, Jordi Hereu (centre de la foto), amb els consellers de Presidència i Esports, Albert Dalmau i Bernardo Álvarez, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres autoritats, van recórrer ahir el ‘race village’ del Moll de la Fusta. Tots van valorar d’èxit les primeres hores de la cita.