Ocupació

Un nou restaurant de luxe de Dubai recluta empleats a BCN

La firma celebra un ‘open day’ per valorar l’«energia que transmeten» els aspirants

L’empresa d’hostaleria Fonamental Hospitality entrevista candidats a la capital catalana per cobrir cent vacants per treballar a Palm Jumirah, als Emirats Àrabs Units.

Un nou restaurant de luxe de Dubai recluta empleats a BCN
3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’últim trimestre del 2024 s’inaugurarà un restaurant de luxe a Palm Jumeirah, Dubai (Emirats Àrabs Units), amb capacitat per a 500 comensals. Encara se’n desconeixen els detalls, ja que es tracta d’una obertura "secreta", però sí que se sap és que bona part de la plantilla procedirà de Barcelona.

Un nou restaurant de luxe de Dubai recluta empleats a BCN /

Ahir a la capital catalana es va celebrar un open day per reclutar futurs treballadors per a l’esmentat establiment. Fundamental Hospitality, una de les empreses d’hostaleria més grans de Dubai, busca tota mena de perfils relacionats amb el sector: cambrers, coctelers, hostesses i mànagers. En total hi ha 100 vacants disponibles i totes s’esperen trobar a Barcelona, ja que no està previst cap altre open day en cap altra ciutat.

Però, ¿per què la capital catalana? En una entrevista amb aquest diari, Santiago Siebens Rey operations manager de Coconut –l’empresa de reclutament que s’encarrega del procés de selecció– explica que "a Dubai es valora molt el candidat europeu per cobrir llocs en bars, hotels i restaurants de luxe, perquè té més proximitat i coneix millor el sector", en comparació amb altres països del món. "Barcelona és una ciutat cosmopolita i té molts candidats potencials dedicats a l’hostaleria". A més, està a prop d’altres llocs també enfocats a aquesta activitat, com Eivissa", afegeix Siebens.

Els va ser difícil trobar un espai per portar a terme l’open day, ja que a l’agost tots els hotels de la capital catalana estan plens. Finalment, van fer el procés de selecció en un coworking a la Gran Via de les Corts Catalanes, a prop del passeig de Gràcia.

Des del començament de la jornada, cap a les 10 del matí, van anar arribant candidats. Dones i homes de diferents edats, vestits amb roba formal. Una d’elles és la Chiara (39 anys), una italiana que en fa tres que viu a Barcelona després d’haver-ne estat vuit a Eivissa dedicant-se al sector del luxe com a event manager i concierge per a clients d’alt estànding. Ara treballa ara com a account manager, ja que a la capital catalana, opina, el món dels esdeveniments i hospitality de luxe "és poc competitiu respecte a llocs com ara Eivissa i Marbella".

Impulsar la seva carrera

Una amiga li va enviar l’anunci d’aquest procés de selecció per treballar als Emirats i va decidir apuntar-s’hi per impulsar la seva carrera. "Tinc moltes ganes de mudar-me a Dubai per treballar en el meu sector. És una plataforma que et condueix a un nivell més alt. Quedar-te allà dos o tres anys et permet crear un portfolio de nivell que després pots utilitzar on vulguis", afirma la dona, que no té pensat viure a Dubai a llarg termini perquè no li sembla una ciutat gaire acollidora.

Dos candidats més que ahir es van presentar eren el Khaled (35) i el José (40), de Sevilla i Gran Canària, respectivament, que viuen a Barcelona. Amb un aspecte i presència impecables, expliquen la seva àmplia experiència en el sector de l’hostaleria, que actualment desenvolupen a la capital catalana i esperen continuar a Dubai com a managers.

"Sempre he volgut anar a Dubai. En el seu moment vaig intentar treballar en un hotel molt conegut, però el meu anglès no era prou bo. És una espineta que tinc clavada", comenta el José, que actualment és director d’operacions d’un grup d’hostaleria. "Ara bé, tenir Dubai en el currículum pesa un munt. És un referent en el món del luxe", afegeix.

El Khaled, per la seva banda, és director de l’àrea d’operacions d’un grup d’hostaleria i ja té experiència treballant en els Emirats. "L’any passat vaig estar treballant a Abu Dhabi (EAU) per l’obertura d’un restaurant i em va encantar l’experiència. Per això vull tornar-hi. A més, tinc família a la zona i, al tenir arrels sirianes, em crida l’atenció el lloc", explica.

Notícies relacionades

Quant als requisits que es demanden, des de Coconut asseguren que "l’experiència no ho és tot" i que la seva voluntat és veure "l’actitud, les ganes i la il·lusió per viatjar a Dubai". Busquen persones amb passaport europeu i domini de l’anglès. A partir d’aquí, mitjançant trobades cara a cara com la d’ahir, volen "eliminar el currículum com a forma de contractació" i triar els candidats tenint en compte "l’energia que transmeten".

Els seleccionats firmaran un contracte de dos anys. Se’n desconeixen encara el salari i l’horari. L’empresa cobreix el visat de treball, el trasllat, un viatge a Espanya a l’any i ajuda els treballadors a contactar per compartir pis a la ciutat emiratiana.

Temes:

Treballs Dubai