Aurora Catà: "Detecto curiositat entre la gent, que vol saber què és la Copa Amèrica".

La vicepresidenta d’America’s Cup Event (ACE), que organitza la Copa Amèrica de vela a Barcelona, es mostra satisfeta pels quatre primers dies de la regata preliminar.

«Barcelona és l’única ciutat que pot repetir la competició ben aviat»

La vicepresidenta de Americas Cup Event (ACE), Aurora Catà, en el World Trade Center, donde está la sede de la organización.

La vicepresidenta de Americas Cup Event (ACE), Aurora Catà, en el World Trade Center, donde está la sede de la organización.

3
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Aurora Catà estava al capdavant de Barcelona Global quan la capital catalana va ser designada seu de la Copa Amèrica de vela, i va capitanejar les gestions per a la candidatura de la mà de públics i privats. Ara és la vicepresidenta d’America’s Cup Event (ACE).

Ja s’han superat els quatre primers dies. Barcelona s’ha estrenat amb la Copa Amèrica. ¿Quines sensacions té?

Seré franca: estic encantada d’aquest inici en tots els sentits, tant en l’àmbit esportiu, perquè hem vist regates disputades, com en el de l’organització. No és fàcil que funcioni tot bé, i ha anat tot com un rellotge.

¿Quina acollida ha tingut entre la ciutadania?

Estem satisfets tant de les visites al race village com a les fan zones del Bogatell i de la plaça del Mar. Tenint en compte que hem començat un 22 d’agost, només el primer dia hi va haver 15.000 persones a les platges, una xifra que l’ajuntament considera que està molt bé.

¿Què els diu la gent?

Des del principi, les administracions estan molt orgulloses. Ha sigut un llarg recorregut i hem fet molta feina, així que tots els que hem col·laborat en el projecte estem emocionats, hi ha hagut complicitat. Respecte al públic, detecto molta curiositat sobre la competició, la gent vol saber i entendre com funcionen les regates.

¿La competició és cada vegada més coneguda?

El gran públic sap que se celebrava, però el coneixement augmentarà. Des d’ACE volem fer tota la difusió possible per acostar aquesta competició a la ciutadania.

¿Quina acollida ha tingut el race village en els primers quatre dies?

Funciona molt bé. La gent està contenta perquè hi ha una oferta variada d’activitats. Durant les regates, moltes persones s’instal·len en aquests espais per seguir-les.

¿I els equips? ¿Estan satisfets dels primers dies?

Sí, molt. La meteorologia ens ha afavorit i les regates han servit per veure les primeres estratègies dels equips i com són de diferents els AC75. També estan molt satisfets de l’acollida de la ciutat i de com se’ls ha facilitat tot des del port.

¿Quin és el repte?

El repte serà mantenir l’interès en les setmanes següents. Aquestes preregates han sigut molt variades i volem que la gent continuï venint a disfrutar de l’espectacle.

Barcelona funciona encara al ralentí, però d’aquí a un parell de setmanes n’arribaran els residents. ¿Hi haurà tensió per aquesta convivència?

Un esdeveniment d’aquestes característiques tensa l’espai públic, és clar, però gràcies a la Copa Amèrica de vela s’han avançat una sèrie d’inversions que han millorat el port i el litoral barceloní.

¿En què guanyarà la ciutat, amb aquest esdeveniment?

Per exemple en reputació. Milers de persones estan veient cada dia l’skyline de la ciutat i demostrarem del que som capaços de fer si ens ho proposem.

¿Els preocupa el moviment ciutadà contrari a la Copa Amèrica?

Des del respecte a totes les opinions, som dialogants i volem explicar el que estem fent. Cal posar en una balança el que la celebració de la Copa ofereix a la ciutat. I creiem que hi ha més gent que hi està a favor que no pas en contra.

¿Els hospitalities tenen bona acollida? ¿No són molt inaccessibles de preu?

Està ple sempre, la gent el disfruta i també hi ha molts espais gratuïts des d’on es pot seguir la competició.

¿Què vol l’ACE que es mantingui a Barcelona quan s’acabi la competició?

Hi ha coses que ja s’han quedat, com que Barcelona ha tornat. Tothom ambiciona una ciutat al mateix nivell que les grans capitals europees, i la capital catalana té ganes de fer coses.

Notícies relacionades

¿Com veu el futur? ¿L’organitzador vol repetir?

Encara falta molt, però Barcelona és l’única ciutat que pot repetir-lo ben aviat. La maquinària està a punt i això és un gran actiu. Hi haurà competència i serà dura, però si els Jocs Olímpics van servir per millorar la ciutat, ara la Copa ens ha acostat al mar.