L’escalf de la comunitat italiana

La base del Luna Rossa es va convertir en una festa durant la sortida al camp de regates, en la jornada en què es va batre amb el defensor de la Copa de les Cent Guinees a la final de la preliminar.

Aficionados italianos en la base de una Rossa Prada Pirelli

Aficionados italianos en la base de una Rossa Prada Pirelli / El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

Els regatistes van embarcant a l’AC37, un a un, sota els crits d’ànim i els aplaudiments afectuosos dels aficionats. Es prenen el seu temps per deixar-se aixecar i saluden des de la popa. La música sona a tot volum. La base del Luna Rossa és una festa.

És la jornada en què l’equip es bat en la primera final, tot i que sigui en la fase preliminar, ni més ni menys que contra el defensor de la Copa de les Cent Guinees, l’Emirates Team New Zealand. Els aficionats, totalment entregats, fan onejar les banderes italianes que ha repartit el mateix equip.

Micaela Villiani i la seva filla Cloe Farina formen part de la nombrosa comunitat italiana que resideix a Barcelona, que amb prop de 45.000 persones és la més nombrosa entre els no autòctons establerts a la ciutat. "No coneixíem gaire la Copa Amèrica, però ara la seguim. Som del Club Natació Barcelona i des d’allà la veiem bé. És una oportunitat tenir aquí el Luna Rossa, ens acosta al nostre país", explica Villiani.

Amics i familiars de l’equip són convidats per l’organització a acomiadar els regatistes dins de la base. Fora queden molts aficionats italians i locals, que no desisteixen i igualment volen seguir el Luna Rossa cap al camp de regates.

Alexandro Spano, de Sicília, viu a la ciutat des de fa vuit anys. "Segueixo el Luna Rossa des del 2000, és un somni tenir-lo aquí", afirma, càmera de fotos en mà.

Notícies relacionades

"Estic molt contenta de poder veure’ls avui", assenyala Mara Galliani, una estudiant d’enginyeria aeronàutica de la Politècnica de Milà, que ha vingut expressament a Barcelona per poder seguir la competició i veure de prop els vaixells més innovadors i veloços del món.

L’equip ja navega. És quan, seguint el ritual, s’alça la bandera italiana, que comença a onejar imponent. De Verona, Bolonya i Venècia han vingut els impulsors del grup de Facebook Luna Rossa Supporters Club, que suma 22.000 seguidors. El seu impulsor, Elfo del Monte, afirma: "Serà interessant veure el nivell que assoleix cada equip, tots estan treballant i millorant a cada moment".