Nova troballa Al besòs

Un pitó custodiat a casa

Els agents rurals es fan càrrec de la serp localitzada per uns veïns de Sant Adrià al mig d’un carrer limítrof amb el parc fluvial.

Un pitó custodiat a casa
1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova troballa al riu Besòs d’un animal gens habitual de veure als voltants de Barcelona. Un veí de Sant Adrià va capturar diumenge a la nit una serp de l’espècie Phyton molurus (també coneguda com a pitó de l’Índia) que fa al voltant d’un metre. L’exemplar es trobava al mig de la calçada d’un carrer del barri de la Catalana, a escassa distància de la rampa que baixa al parc fluvial. A principis d’agost, els agents rurals van atrapar un caiman a les aigües del riu, a l’altura de Santa Coloma. Dies abans s’hi havia albirat un cabirol.

Carlos Canales és el veí que es va topar amb la serp mentre passejava amb la seva parella. Tots dos són aficionats als animals i van saber com trampejar la sorpresa sense posar-se nerviosos, coneixedors que el pitó podia mossegar-los si s’hi acostaven sense cautela. "No controlem com s’han d’agafar les serps, però hem tingut molts animals a casa", comenta Canales. "Vaig trucar al 112, però em van dir que no hi havia agents rurals a aquella hora i que la policia local passaria al cap de mitja hora –relata–. La serp estava molt tranquil·la. Té tota la pinta que l’havien deixat anar o que se li havia escapat a algú. Vaig trucar a un amic que és agent rural i em va dir que agafés un tub de PVC. Veuen que fa com una cova i s’hi fiquen dins. Com que hi ha unes obres al costat, vaig agafar un tub i s’hi va ficar de seguida. La meva parella va anar a buscar un tàper gran. S’ha quedat tota la nit amb nosaltres a casa". Avisats de la troballa, els agents rurals es van desplaçar ahir al seu domicili per fer-se càrrec de l’animal.