Successos

Set detinguts per extorsionar clients de prostitutes

Els autors amenaçaven les víctimes d’enviar-los sicaris si no pagaven 

Els afectats sol·licitaven serveis sexuals a través de pàgines web, d’on la banda obtenia les dades per contactar-hi. Van aconseguir 19.000 euros.

Set detinguts per extorsionar clients de prostitutes
1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Cal anar amb compte amb les pàgines web que es visiten, principalment les de contactes sexuals. La Policia Nacional va anunciar ahir la detenció de set sospitosos de formar una organització criminal dedicada a extorsionar clients de prostitució que contractaven serveis sexuals a través d’internet o simplement entraven a mirar i per això s’havien de registrar.

Els sospitosos accedien a aquestes dades de clients que entraven a les pàgines web i hi contactaven telefònicament. Els demanaven pagaments per no revelar informació o, als que no havien contactat, com a compensació per "no haver arribat a la contractació de cap servei" i haver "fet perdre el temps a les seves noies".

Enviaments instantanis

Els autors indicaven a les seves víctimes que disposaven de sicaris a la seva zona i remetien a través de l’aplicació WhatsApp fotografies i vídeos de mutilacions i assassinats, amenaçant de fer el mateix contra les víctimes i les seves famílies en cas de no accedir a fer les transferències bancàries i enviaments instantanis de diners a través de Bizum.

Notícies relacionades

El contacte amb les víctimes el realitzaven membres de la banda assentats a la República Dominicana, tot i que els diners els rebien els sospitosos a Espanya. Hi ha set detinguts en aquesta operació a la província de Barcelona acusats de 18 amenaces i extorsions en què haurien obtingut 19.000 euros.

La Policia Nacional recorda que existeix una "gran xifra de fets no denunciats a causa de la naturalesa sensible" en què es veuen involucrades les víctimes, que prefereixen pagar "per evitar que el seu entorn tingui coneixement que han accedit a alguna de les pàgines" de contactes de prostitutes.