EL PERIÓDICO premia l’esforç dels 11 carrers engalanats de Sants

Les comissions veïnals que decoren el barri durant les populars festes van rebre 30 quilos de paper per confeccionar els ornaments i, també, una subscripció anual al diari.

EL PERIÓDICO premia l’esforç dels 11 carrers engalanats de Sants
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Las festes del barri de Sants han comptat amb un premi extra aquest 2024 per a les comissions veïnals que decoren els carrers i singularitzen la seva celebració estival. Els 11 grups que hi ha darrere de les vies participants en aquesta edició van festejar el concurs d’espais engalanats i cada una va rebre una subscripció gratuïta d’un any a EL PERIÓDICO com a gratificació simbòlica pel seu esforç i creativitat.

La tradició santsenca marca que totes les comissions reben sempre el mateix premi material, sense importar la posició en el rànquing de carrers més ben decorats. La recompensa igualitària no resta gens ni mica d’emoció a l’anunci del veredicte del jurat, que desencadena una alegria majúscula en els més ben puntuats, i que és una manera de fer patent que la victòria més gran és haver fet possible entre tots la festa major del veïnat. Es va coronar el carrer de Finlàndia, però van guanyar tots.

Els 11 grups van pujar un a un a l’escenari del parc de l’Espanya Industrial, dilluns passat a la tarda, per recollir el diploma acreditatiu i un obsequi dels dos patrocinadors de l’acte, que el 2024 han sigut la marca de cervesa Moritz i EL PERIÓDICO. Abraçades i bromes en la fotografia de família i els crits de joia del públic van completar el minut de glòria de les comissions, que després van tornar a brindar al seu carrer.

Segon any

Mesos abans cada comissió havia rebut també una aportació del diari per facilitar-los l’elaboració dels personatges, objectes i ornaments. Igual que a la festa major de Gràcia, un conveni entre la federació que aglutina les comissions i la capçalera catalana de Prensa Ibérica va permetre per segon any consecutiu la cessió gratuïta de milers d’exemplars impresos per confeccionar el paper maixé amb què s’elaboren els nombrosos detalls de l’ornamentació que omplen els carrers.

Concretament, 330 quilos de paper excedent van ser traslladats en grans palets durant la primavera fins a la seu de l’organització de les festes de Sants perquè cada carrer en tingués a la seva disposició 30 quilos. Els diaris impresos són un ingredient bàsic per la seva versatilitat i actualment són un element molt buscat, perquè el creixent hàbit d’informar-se a través del suport digital ha reduït bastant els exemplars que les famílies recopilen durant l’any.

Frescor sostenible

Notícies relacionades

A més a més, els visitants de les festes de Sants es van emportar també un detall durant la primera nit de programació, la de dissabte passat. Es va tractar del repartiment de ventalls sostenibles, fets de cartró il·lustrat, que van refrescar el públic i van difondre un missatge de civisme, de respecte als ornaments i al descans veïnal.

EL PERIÓDICO patrocina les dues grans festes majors de l’estiu de Barcelona. A més de difondre les activitats i divulgar el treball altruista de centenars de veïns que fan possible aquest patrimoni immaterial de la ciutat, recolza la decoració de carrers i places i fomenta una participació del públic saludable, responsable i creativa.