Tots contra tots

En aquesta fase, els cinc equips desafiadors competeixen entre si en 10 duels cada un per determinar qui desafiarà l’Emirates Team New Zealand en la final.

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

Barcelona s’ha convertit des d’aquest agost i fins a l’octubre vinent en la seu de l’esdeveniment esportiu nàutic i tecnològic més important, la 37a edició de la Copa Amèrica Louis Vuitton. La setmana passada, durant la tercera regata preliminar davant la costa catalana, el defensor de la Copa de les Cent Guinees, l’Emirates Team New Zealand, es va proclamar vencedor en la final de la regata preliminar davant l’equip italià Luna Rossa Prada Pirelli. Però malgrat que hi va haver un guanyador, aquests resultats no computen per a la veritable competició, que comença aquest dijous 29 d’agost.

Aquesta primera competició va servir perquè els equips s’enfrontessin per primera vegada després de dos anys de treball individual en el camp de regates. Amb tota la informació recollida en aquesta fase prèvia els equips acabaran de perfeccionar les seves estratègies i la tecnologia dels seus veloços AC75. No obstant, serà avui, amb l’inici de la Louis Vuitton Cup, quan començaran les fases classificatòries, les conegudes com a round robin.

Els quatre millors

En aquesta segona fase de la competició que durarà fins al 8 de setembre, els cinc equips desafiadors (britànics, suïssos, italians, nord-americans i francesos) competiran entre si per determinar quin d’ells s’enfrontarà a partir del 12 d’octubre a l’Emirates Team New Zealand, en una dinàmica de regates de tots contra tots en què cada equip disputarà 10 duels. Llavors, l’Ineos Britannia, el NYYC American Magic, el Luna Rossa Prada Pirelli, l’Orient Express Racing Team i l’Alinghi Red Bull Racing competiran per la seva plaça a la final.

En aquesta etapa, serà l’última vegada que el defensor competirà contra els desafiadors abans de la final de la 37a Copa Amèrica Louis Vuitton. I segons el protocol, els resultats de tots els enfrontaments que tinguin lloc durant aquesta etapa entre un desafiador i el defensor no comptaran per a la classificació de les semifinals. Això significa que els quatre millors desafiadors avançaran a l’etapa de semifinals de la Copa Louis Vuitton, mentre que l’últim equip desafiador serà eliminat. Això té una explicació, i és que l’Emirates Team New Zealand ja té assegurada la seva presència en la final de la competició, i els encreuaments no comptaran i seran només els que es desenvolupin entre equips desafiadors els que computin.

Notícies relacionades

Set victòries

Després, el més ben classificat en les round robin seleccionarà l’oponent amb qui s’enfrontarà en les semifinals, que es disputaran al millor de nou mànegues (guanya el primer que arribi a cinc victòries). I després d’això, a la final de la Copa Louis Vuitton, els vencedors de les semifinals competiran al millor de 13 mànegues (el vencedor serà el primer que arribi a les set victòries) i s’enfrontarà en la final de la Copa Amèrica de vela a l’Emirates Team New Zealand.