TRADICIÓ

Collboni suggereix canvis amb el pessebre de Nadal de la plaça de Sant Jaume

L’alcalde anuncia que aquest any el pessebre del Museu Marès s’instal·larà a l’ajuntament i obre els rumors sobre l’absència del que se sol col·locar a l’exterior.

Collboni suggereix canvis amb el pessebre de Nadal de la plaça de Sant Jaume

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest any, la plaça de Sant Jaume experimentarà canvis significatius en la seva decoració nadalenca. Des de fa temps, aquesta plaça ha sigut coneguda per allotjar el popular pessebre municipal, que habitualment genera controvèrsia a causa dels seus dissenys moderns. L’alcalde Jaume Collboni va insinuar ahir en una entrevista a RAC1 que aquest any podria no instal·lar-se cap pessebre en aquesta ubicació. "A la plaça Sant Jaume passaran coses. I fins aquí puc llegir. Hi haurà canvis", va comentar Collboni al ser preguntat en aquest sentit, sense confirmar ni desmentir l’absència del pessebre aquest 2024.

Notícies relacionades

Com a novetat, aquest any l’ajuntament estarà obert al públic amb decoració nadalenca. A més, edifici consistorial acollirà el tradicional pessebre barroc que normalment s’exhibeix al Museu Marès i que va a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. Això és el que va donar peu a especulacions sobre si aquest pessebre podria reemplaçar el de Sant Jaume. Malgrat la incertesa sobre el pessebre, fonts municipals van assegurar que la plaça no quedarà sense ornamentació de Nadal, tot i que no van especificar quin tipus de decoració s’instal·larà.

El pessebre de Sant Jaume és objecte de polèmica cada any a causa del disseny. L’any passat tampoc va quedar exempt de crítiques el primer pessebre de Collboni com a alcalde.