Els Mossos investiguen una mort al soterrani de la torre Glòries

La principal hipòtesi és un accident laboral, ja que la víctima, una dona que estava en un magatzem, treballava a l’edifici. La policia científica mira d’aclarir-ne les causes.

Els Mossos investiguen una mort al soterrani de la torre Glòries
2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Una dona va morir ahir al soterrani de la torre Glòries de Barcelona per causes que encara no se saben. Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort i estudien per ara com a principal hipòtesi un accident laboral, ja que la víctima treballava en aquest gratacel.

Portaveus de la policia catalana exposen que al voltant de les dotze del migdia van rebre un avís del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), el primer cos d’urgències que es va desplaçar al lloc. A l’arribar, aquesta persona ja havia mort. Fonts de la propietat de la torre Glòries, Merlin, consultades per EL PERIÓDICO, precisen que es tracta d’"un accident laboral en un magatzem d’un arrendatari" de l’edifici, en una planta subterrània, sense indicar quina empresa el té llogat. Així doncs, en cap cas la treballadora s’hauria precipitat per l’exterior des de les altures.

El SEM va traslladar la informació als Mossos d’Esquadra, que tenen oberta una investigació per probable mort accidental. Efectius de la policia científica van analitzar ahir l’escenari i el cadàver de la víctima a la recerca de respostes. Cap a les 16.30 va accedir al pàrquing de l’immoble una comitiva judicial de cinc persones, entre elles una jutge de guàrdia, un sergent dels Mossos i un membre de l’equip de seguretat privada, per aixecar el cadàver.

Segons l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSST), "s’entén per accident de treball tota lesió corporal del treballador que pateixi en ocasió o a conseqüència de l’activitat professional, considerant-se també accident de treball el que pateix el treballador a l’anar o al tornar del lloc de la prestació de l’activitat, o a causa o conseqüència d’aquesta prestació". Segons dades de la Generalitat, la sinistralitat laboral es cobra un centenar de morts cada any a Catalunya. En el primer semestre del 2024 han sigut 45 els treballadors que han perdut la vida en el marc de la seva feina, si bé 13 morts es van produir de camí o de tornada del lloc de treball.

Quatre subterranis

Notícies relacionades

La torre Glòries té 34 plantes d’altura sobre rasant, més 4 de subterrànies amb un gran aparcament de 300 places i zones de serveis, a més d’un restaurant per a empleats. També conté un auditori per a més de 350 persones. La va dissenyar el premiat arquitecte Jean Nouvel juntament amb el despatx local b720 Fermín Vázquez Arquitectos, autors del mercat dels Encants. La construcció, a càrrec de Dragados, va trigar uns sis anys.

L’edifici va ser inaugurat el 2005 com a seu de l’empresa Agbar, que el 2015 es va traslladar a la Zona Franca. El fons d’inversió Emin Capital la va comprar per convertir-la en un hotel, però al no aconseguir llicència va desistir del projecte. Finalment, Merlin Properties la va adquirir el 2017 per 142 milions d’euros i va invertir al voltant de 15 milions d’euros més en obres d’adaptació per convertir-la en un gratacel d’oficines multiinquilí. Acull múltiples empreses, entre les quals hi ha empreses emergents del sector tecnològic i call centers, a més d’un mirador molt popular a la cúpula superior obert el 2022.