L’estació de metro de Glòries recupera el tercer accés

La remodelació de les entrades a aquesta parada formen part de l’ampliació en curs del parc. Les obres s’han prolongat sis mesos.

L’estació de metro de Glòries recupera el tercer accés
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’accés a l’estació de metro Glòries des del lateral sud de la plaça va reobrir ahir després de sis mesos d’obres. Aquesta estació de l’L1 del suburbà de Barcelona té una entrada molt utilitzada per anar al 22@, ubicada al costat de la porta principal del Disseny Hub (DHub) i encarada cap al carrer de Badajoz. La remodelació d’aquesta boca de metro va comportar un tancament que havia de durar quatre mesos i n’ha requerit dos més per completar-se.

Nova rampa

Els passatgers poden tornar a utilitzar-la des d’ahir "una vegada s’han realitzat les proves i tràmits finals que en garanteixen la reobertura", va apuntar TMB en un comunicat. A partir d’ara l’accés disposa, a més d’escales mecàniques i convencionals, una nova rampa per millorar l’accessibilitat en el trajecte que va des de les escales fins al vestíbul on hi ha els torns de validació.

Notícies relacionades

"Els treballs realitzats han permès ampliar la capacitat del passadís existent que va des de la línia de peatge a la sortida del carrer Badajoz i millorar-ne la funcionalitat. Abans la zona estava limitada per un estret passadís i per l’existència a mig recorregut d’unes escales de baixada i pujada, ara substituïdes per una rampa que millora l’accessibilitat", va apuntar l’operadora. Aquests treballs els ha executat l’ajuntament a través de la seva empresa BIMSA, mentre que la Generalitat ha participat en la direcció d’obres.

La remodelació de les entrades forma part de l’ampliació en curs del parc. També ha estat en obres la sortida pel centre de la plaça, ara situada a una cota inferior a la de la superfície, envoltada d’un jardí immersiu i dotada d’escales mecàniques i fixes. La tercera entrada es manté a l’avinguda Meridiana, davant els Encants Vells i adaptada a persones amb mobilitat reduïda.