Regata tempestuosa

El mal temps va obligar ahir a suspendre mitja ‘round robin’. En una de les sortides que sí que es va celebrar, els suïssos van derrotar els francesos, els dos equips cuers.

Regata tempestuosa
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

"Un punt és un punt", va assegurar el timoner suís Maxime Bachelin. D’aquesta manera, el copatró de l’Alinghi Red Bull Racing rebaixava les expectatives del seu equip, que ahir va vèncer en la regata l’Orient Express Racing Team, el seu principal rival en la lluita per la salvació al final de la taula de les round robin de la Louis Vuitton Cup. Ara mateix, helvètics i francesos estan empatats amb un punt en la lluita dels cinc aspirants per passar a la semifinal: el diumenge un haurà d’abandonar la competició i només quatre optaran a la següent fase.

Però, més enllà de la pugna per sobreviure, el més destacat de la cinquena jornada de la Louis Vuitton Cup va ser la tremenda tempesta elèctrica que es va desplegar pel litoral barceloní i va obligar a suspendre la competició quan es disputava la segona de les quatre regates previstes. Els llampecs van il·luminar els AC75 i els espectadors que seguien les carreres, amb la qual cosa l’organització va optar per posposar les dues que faltaven.

Notícies relacionades

La batalla que es lliurava en aquell moment, malgrat que no té validesa a efectes de la classificació, era entre l’Emirates Team New Zealand i el Luna Rossa Prada Pirelli, que ara mateix encapçala les round robin. Els italians tenen quatre punts, seguits dels britànics (tres), nord-americans (dos) i francesos i suïssos (un). Si es produís un empat diumenge entre els dos últims, es disputaria una regata de desempat.

El conseller delegat de l’Orient Express, Stephan Kandler, va justificar la derrota per un "problema tècnic", sense donar-ne més detalls. "És part del joc, però en els últims dies ens hem demostrat que podem guanyar regates", va avançar.