OBITUARI

Adeu a Mónica del Raval, l’exprostituta de rosa i blau

Figura icònica de la Barcelona més canalla i protagonista d’un reportatge televisiu de ‘Callejeros’, va morir aquesta setmana als 60 anys.

Adeu a Mónica del Raval, l’exprostituta de rosa i blau
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Mónica, icònica exprostituta del Raval, va morir als 60 anys després de no superar diferents problemes de salut que arrossegava des de feia anys. El seu nom real era Ramona Coronado García i va néixer el 1964 a Villamanrique, un petit municipi de Castella-la Manxa. No obstant, la seva vida i el seu llegat estan profundament arrelats als carrers de Barcelona, on es va convertir en un personatge icònic del barri del Raval. La Mónica, coneguda pel seu acolorit maquillatge blau i rosa i la seva sincera personalitat, va ser una figura emblemàtica a la ciutat, i es va guanyar la fama de la "reina del Raval". La seva història va començar a Madrid, al carrer Ballesta, on als 18 anys va començar a exercir la prostitució. Però va ser a Barcelona on va trobar la seva llar definitiva. Allà va continuar dedicant-se a la prostitució durant gairebé tres dècades. Les seves experiències i singular personalitat la van convertir en una figura coneguda i estimada per molts, especialment després de la seva aparició a Callejeros. Al programa, titulat La reina del Raval, acompanyaven la Ramona i el seu marit, Juan, en un viatge a Madrid. Hi assegurava haver estat amb més de "80.000 homes".

Notícies relacionades

Mónica del Raval va participar en altres produccions audiovisuals al llarg de la seva vida, com per exemple Puta y amada, Nos parecía importante o La maldita primavera.

El 2009, la seva vida va ser immortalitzada a la pel·lícula Mónica del Raval, dirigida per Francesc Betriu, que retratava la seva singular vida i la seva relació amb el barri que la va acollir. Està disponible a la plataforma Filmin.

Temes:

Barcelona Filmin