La gran cita nàutica

La tempesta cancel·la les regates de la Copa Amèrica

Les males condicions meteorològiques van obligar ahir a suspendre totes les carreres previstes. Si el temps ho permet, les proves se celebraran avui. 

La tempesta cancel·la les regates de la Copa Amèrica
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Les males condicions meteorològiques d’ahir van obligar l’organització de la Copa Amèrica de vela a cancel·lar les regates del dia, de la mateixa manera que dimarts les van anul·lar quan una tempesta elèctrica es va desencadenar davant les platges de Barcelona amb llamps desplomant-se molt a prop dels vaixells de la competició. Les carreres programades es van posposar a avui, que estava reservat igual que demà per si passava alguna cosa així.

«El principi de setembre és un període de transició meteorològica, per la qual cosa les tempestes mediterrànies són habituals. Amb uns vents de fins a 50 nusos a les illes Balears i un front movent-se cap a Barcelona, el comitè de regates ha decidit anul·lar totes les regates d’aquest dimecres», va anunciar l’America’s Cup Event (ACE) en un comunicat.

El comitè de regates va estar estudiant la previsió del temps per avui i finalment va programar cinc carreres de les 13 que ara mateix queden per completar la segona volta de les round robin abans de diumenge, en principi. En el calendari inicial de la 37a edició de la Copa Amèrica estava planificada aquella jornada per haver completat la lligueta entre els cinc aspirants (el defensor neozelandès hi participa, però no puntua), tot i que cal veure com s’aniran distribuint les carreres entre si.

Altres suspensions

Notícies relacionades

Les inclemències del temps de dimarts van provocar la suspensió de la segona regata del dia entre el Lluna Rossa Prada Pirelli i l’Emirates Team New Zealand al segon round robin de la Louis Vuitton Cup. Durant la celebració d’aquesta fase s’havien escurçat regates i modificat el dia de celebració per falta de vent en un parell d’ocasions.

A més de la cancel·lació de les regates de la Louis Vuitton Cup, també es va decidir tancar el race village del Moll de la Fusta i les fan zones per la previsió de forts xàfecs i la possibilitat de llamps i trons a l’àrea de Barcelona, segons van informar des d’ACE.