El Luna Rossa Prada Pirelli, a tota vela

Els italians es garanteixen un lloc en la semifinal de la Louis Vuitton Cup mentre que els suïssos abandonen la part baixa de la classificació i els francesos segueixen en perill.

La bala plateada de Luna Rossa Prada Pirelli participa en la round robin este jueves.

La bala plateada de Luna Rossa Prada Pirelli participa en la round robin este jueves. / Ian Roman / America's Cup Event

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Només falten dues jornades i vuit regates perquè un dels cinc aspirants a lluitar contra els neozelandesos a l’octubre sigui eliminat de la Copa Amèrica de vela. Si la meteorologia acompanya, diumenge s’hauran acabat les dues voltes de les round robin de la Louis Vuitton Cup i només quatre equips passaran a semifinals. El Luna Rossa Prada Pirelli es va garantir ahir el pas al següent nivell, mentre que els suïssos, amb meritòria victòria davant els nord-americans, van respirar alleujats.

Amb mitja hora de retard, la primera regata del dia va ser entre britànics i nord-americans. Tenia la seva gràcia, perquè són dos dels sindicats amb més possibilitats d’accedir a la semifinal. Els primers amb quatre punts i els segons, amb tres. L’equip de sir Ben Ainslie va patir una penalització per tocar el boundary, que és el límit del camp de regates. En els trams contra el vent (primer, tercer i sisè), les velocitats van ser moderades perquè no bufava gaire. Com en altres jornades, els equips van patir per tenir prou potència per fer volar els AC75.

El primer i l’últim

Notícies relacionades

La segona batalla del dia va ser entre el Luna Rossa Prada Pirelli i l’Orient Express Racing Team: el primer de la classificació i l’últim (empatat amb els suïssos). Els francesos no van arrencar bé, amb dues penalitzacions per sortir de línia i una altra pel límit del camp. Els italians no van fallar i els van treure més d’un minut. L’Ineos Britannia va competir en la tercera regata contra l’Emirates Team New Zealand. Aquesta competició no té validesa, només serveix perquè els neozelandesos s’entrenin. Una vegada més, es van emportar la victòria els kiwis i, a més, per pallissa: els van treure més de tres minuts de diferència.

La quarta regata del dia va començar amb una penalització per a l’American Magic. Era una competició vital per als suïssos, empatats en la cua amb els francesos. Els helvètics es van mostrar solvents i segurs i van aconseguir el punt necessari per mantenir-se vius. I en la cinquena i última regata, entre kiwis i l’Orient Express Racing Team, els francesos van acabar retirant-se. Ara mateix són els que estan en la posició més delicada. I els suïssos respiren alleujats, almenys per unes hores.