COMIAT MUNICIPAL

La possible marxa de Colau desconcerta els Comuns

La política ja va avançar que el seu horitzó era fora de la política municipal. El seu esdevenir apunta a Itàlia, on podria fer classes a la Universitat de Milà. 

La possible marxa de Colau desconcerta els Comuns
2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

La possible marxa de l’exalcaldessa Ada Colau de l’Ajuntament de Barcelona ha causat desconcert en el seu partit, els Comuns. Fa setmanes que el comiat de la dirigent, de 50 anys, sobrevola el panorama polític de la capital catalana. Ella ja va avançar en una entrevista amb EL PERIÓDICO que projectava un horitzó fora de la política municipal. Ara, la seva sortida del consistori s’entreveu per a aquesta pròxima tardor, fet que ha portat al seu grup municipal a un terreny incert.

Al preguntar-li durant els últims temps sobre el seu futur, la regidora ha mantingut en tot moment que es quedaria a Barcelona. No obstant, el seu esdevenir en aquest nou curs polític apunta cap a Itàlia, segons va avançar ahir a la nit El País. Allà podria recalar per fer classes a la Universitat de Milà. Aquest mitjà situa l’anunci oficial de la seva decisió a les bases en la festa del desè aniversari de Barcelona en Comú, el pròxim 14 de setembre.

Notícies relacionades

Consultades per aquest diari, fonts oficials de Barcelona en Comú es limiten a confirmar que Colau no deixarà la seva acta de regidora "aquest mes de setembre", i deixen entreveure que ho farà ja entrada la tardor. El principal nom que sona per rellevar-la és el de Janet Sanz, número dos de la formació. Aquest diari va contactar ahir amb fins a cinc regidors dels Comuns, que van preferir llançar pilotes fora al ser consultats sobre el futur immediat de Colau. Altres fonts morades es descarreguen de responsabilitat remetent a la mateixa Administració local barcelonina.

Ada Colau es va convertir el 2015 en la primera dona alcaldessa de Barcelona i, quatre anys després, en la primera candidata a accedir al càrrec sense haver guanyat les eleccions. Va compaginar la feina i els estudis amb l’activisme social, la defensa dels drets humans i el dret a la vivenda. El 2009 va impulsar la fundació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i en va ser la principal portaveu fins al 2014. Aquell any va llançar Guanyem Barcelona per presentar-se a les eleccions municipals del 2015. Va ser la cap de llista de Barcelona en Comú i va guanyar les eleccions del 2015, amb què es va convertir en la primera dona alcaldessa de Barcelona. Va ser reelegida el 2019.