Collboni visita la base dels equips de dones i de joves

L’alcalde recorre el centre d’operacions de les femenines i els juvenils i destaca «els valors d’igualtat i diversitat» de la competició.  

Collboni visita  la base dels equips de dones i de joves
2
Es llegeix en minuts
Begoña González

"El nostre objectiu no era només que la Copa Amèrica suposés un abans i un després a Barcelona, sinó que Barcelona marqués per sempre la competició de la Copa Amèrica", va dir l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la visita institucional d’ahir a la base dels 12 equips participants en la Puig Women’s America’s Cup i la Unicredit Youth America’s Cup al Port Olímpic. L’acte, que va tenir lloc al moll de Xaloc, va comptar també amb la participació del CEO de l’America’s Cup Event (ACE), Grant Dalton, de la regatista i coordinadora de les competicions, Abby Ehler, del regidor d’Esports, David Escudé, i de representants de tots els equips.

El CEO de l’equip kiwi va agrair la disposició que ha ofert sempre el consistori per desenvolupar l’esdeveniment. "Quan encara estava a Nova Zelanda, a la meva oficina, em rondava la idea que havíem de tornar a portar la Youth a la vida, però, sobretot, pensava com podíem donar vida també a una competició femenina que permetés mostrar al món el talent de les dones. Per fer coses així necessites algun col·laborador que cregui en la idea. Barcelona té aquest sentiment que la diversitat és necessària, per això s’havia de celebrar aquí", va afirmar Dalton.

Durant la breu visita a la base, l’alcalde de Barcelona va poder veure els AC40 que reposen sobre els bressols de la base i que esperen el seu torn per ser vinilats amb els colors de cada equip. En aquest espai, els 12 equips que competeixen en les dues categories disposaran d’una base comuna i tindran contacte constant amb l’organització de la competició. "Li tornarem a Barcelona tot el que ens està oferint", va afirmar Ehler. "Aquesta base servirà d’espai comú per als equips. Alguns disposen de bases en altres punts del litoral, però aquí sempre tindran un espai obert i disposat a ajudar-los", explica la coordinadora de les dues competicions.

"Una de les condicions que vam posar per portar l’America’s Cup a la ciutat va ser incloure els valors d’igualtat i diversitat. Aquesta competició és el llegat que Barcelona deixarà en la Copa Amèrica. Sempre hi haurà un abans i un després d’aquesta edició", va remarcar Collboni.

"Crear camí"

Notícies relacionades

D’altra banda, l’alcalde va assegurar que Barcelona també ha canviat amb l’arribada d’aquest esdeveniment. "Hem posicionat Barcelona com un referent mundial de la vela", va assegurar. "Quan debatíem sobre com havia de ser la Copa Amèrica, vam demanar a l’organització que obrís la competició a la ciutadania, que pogués involucrar la gent jove, i així s’ha fet, amb iniciatives com ‘Viu la vela’. Esperem poder implementar la setmana blava a les escoles i instituts perquè el mar formi part de l’ensenyament", va explicar Collboni.

Sobre la competició femenina, Dalton va explicar que des del principi va estudiar l’opció que fos una competició 100% integrada per dones. "S’havia de crear el camí. Les taxes imposades en esdeveniments mixtos no són la solució. S’havia de demostrar que tenen moltíssim talent amb un esdeveniment completament propi", va afirmar.