BARCELONEJANT

El Rei es relaxa i Colau se’n va

L’estrena de la pel·lícula ‘El 47’, la festa de Lola Casademunt i la inauguració de l’hotel Torre Melina Gran Meliá han mesclat aquesta setmana artistes, empresaris i polítics. 

La vida social de BCN va més enllà de la Copa Amèrica. La nova etapa de l’antic hotel Juan Carlos I va omplir de convidats l’hotel de la Diagonal

El Rei es relaxa i Colau se’n va
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

No tots els esdeveniments que aquests dies se celebren a Barcelona són arran de la Copa Amèrica. És cert que a la zona marítima hi ha festes cada dia, però la resta de la ciutat també té vida. La festa de Lola Casademunt va ser una de les vinculades a la vela. El motiu és que són els proveïdors oficials de la roba formal de l’equip NYYC American Magic i ho van celebrar dijous passat amb magnificència. A més de Maite Casademunt, va destacar la presència d’Ona Carbonell, que és imatge de la col·lecció, i d’Antonia Dell’Attte, Paloma Lago, Fiona Ferrer o la guru del ioga Xuan Lan. Va ser una festassa amb magnificència, amb ballarugues finals incloses.

Fora de l’àmbit de la vela, al cine Aribau es va estrenar aquesta setmana la pel·lícula El 47. Un film que narra magistralment la història del barri de Torre Baró. Al primer passi va ser present el director Marcel Barrena, acompanyat per un espectacular elenc d’actors encapçalats per Eduard Fernández, Clara Segura, David Verdaguer i Carlos Cuevas. Va presentar l’acte Andreu Buenafuente, i no van faltar Albert Om i José Corbacho. ¡Ah! Hi van assistir també –això sí, per separat– l’alcalde Jaume Collboni i l’exalcaldessa Ada Colau, que va posar com si fos una actriu més. Tots dos van rebre moltes mostres de carinyo. L’endemà vam saber que Colau deixarà l’ajuntament aquesta tardor. Segons diuen, que per poder tornar a presentar-se...

El Rei es relaxa i Colau se’n va /

La icona ha tornat

La invitació a la reobertura de l’hotel Torre Melina Gran Meliá, abans Juan Carlos I, estava encapçalada sota el lema The Icon is Back. A l’entrada del que aspira a ser el millor resort vacacional d’Europa, el president i CEO de Meliá Hotels, Gabriel Escarrer, i el fundador i CEO de Tyrus Capital, Tony Chedraoui, donaven personalment la benvinguda als convidats. El president del Banc de Sabadell, Josep Oliu, va aparèixer just dues hores més tard que el Banc Central Europeu donés el vistiplau a l’opa del BBVA. Oliu es va mostrar amb l’habitual tranquil·litat i simpatia. No té clar que l’opa prosperi i si per alguna cosa poden estar tranquils els seus accionistes és perquè els defensarà amb totes les seves forces. També hi havia el president de Renta Corporación, Luis Hernández de Cabanyes, o el soci fundador d’Asabys, Josep Lluís Sanfeliu. Dues dones van aixecar expectació per sobre de la resta: la periodista Mercedes Milá i la model Judit Mascó. Esplèndides totes dues. Mascó exerceix d’ambaixadora de Meliá Hotels i va ser la conductora de l’acte. Judit m’explica que està enfeinada amb el 30è aniversari de la Fundació Ared, que presideix amb passió des de fa anys. Serà el pròxim 3 d’octubre a la Torre Bellesguard i poden inscriure-s’hi. Hi havia la també model Verónica Blume, i Rafa Viar i Angie López de Beso Beach, i el responsable d’esports de la ciutat, David Escudé.

L’hotel, acabat de reestrenar, a més de l’esmentat beach club urbà, compta amb nous restaurants, un espectacular terrat de 360 graus i dona feina a 450 treballadors. El mateix Gabriel Escarrer va explicar que han invertit 40 milions d’euros i que deixarà un benefici a la ciutat d’uns 100 milions en forma d’impostos. En fi, que ha quedat espectacular. Un canvi obligat i que ha provocat que ja hagin desaparegut el Juan Carlos I i el Princesa Sofía...

El Rei i els socialistes

Notícies relacionades

Em remunto a un esdeveniment de la setmana passada, tot i que el que va passar tindrà continuïtat cada vegada que el monarca visiti Barcelona. Va ser en l’acte de benvinguda de la Copa Amèrica. El fet que la Diputació, l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern estiguin presidits per socialistes fa que els actes transcorrin amb tanta tranquil·litat que fins i tot es fan monòtons. Això sí, el canvi polític ha provocat que el rei Felip se senti molt més relaxat. No hi ha crits a les entrades i sortides i han desaparegut aquelles absurdes insolències. Això sí, per contra, alguns s’excedeixen en les seves reverències.

En aquest multitudinari acte estaven presents totes les institucions i els seus presidents. Des de Josep Sánchez Llibre, Antoni Cañete o Josep Santacreu, fins a les principals autoritats dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Per cert, el nou cap dels Mossos, Miquel Esquius, va rebre el carinyo i la felicitació de molts dels assistents. Felicitacions que es veien sinceres. Doncs això, que ha tornat la calma.